2012-12-09 11:48:04
Φωτογραφία για Έγιναν κλέφτες ... για τρία τσουβάλια αλεύρι - Εικόνες κατοχής στο Ηράκλειο
Ακόμη και δυο χούφτες φακές είναι ... πολυτέλεια στην Ελλάδα της κρίσης. Λίγο αλεύρι, μερικά φασόλια, οτιδήποτε κατάλληλο προς βρώση ήταν αυτό που ζητούσαν, χθες, οι δεκάδες ταλαιπωρημένοι Ηρακλειώτες που εμφανίστηκαν... στον τόπο από όπου γινόταν η διανομή τροφίμων που είχαν παραγγελθεί μέσω του δικτύου "Εμπόριο χωρίς Μεσάζοντες".

Η διαδικασία της παραγγελίας τροφίμων απευθείας από τους παραγωγούς έγινε για δεύτερη φορά στο Ηράκλειο και οι παραγγελίες ήταν πολλαπλάσιες, σε σχέση με αυτές της πρώτης φοράς. Ο τεράστιος όγκος τροφίμων (πληροφορίες κάνουν λόγο για 21 τόνους!) που είχαν συγκεντρωθεί και παραδίδονταν από την πίσω πλευρά του Ι.Ν. της Παναγίτσας στο Μασταμπά, μαζί με εκείνους που είχαν παραγγείλει τρόφιμα, "προκάλεσε" κι άλλους Κάποιοι ζητούσαν να αγοράσουν τρόφιμα - οι τιμές άλλωστε είναι πολύ συμφέρουσες - είτε ... εκλιπαρούσαν να τους χαρίσουν ... οτιδήποτε. Πόσο κοστίζει, άλλωστε, ένα σακουλάκι φακές ή λίγο αλεύρι... Κι όμως, η ανέχεια έχει χτυπήσει ανελέητα τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που προτάσσουν το ένστικτο της επιβίωσης, "πετούν" από πάνω τους τη συστολή και ζητούν τρόφιμα.


Κλέφτες για λίγο αλεύρι

Μέσα στην πολυκοσμία, όμως, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία... κι έγιναν κλέφτες για 21 ευρώ! Αυτή ήταν η αξία των τριών τσουβαλίων με αλεύρι που μια γυναίκα έχασε ... μέσα από τα μάτια της! Η γυναίκα είχε παραγγείλει διάφορα τρόφιμα, όμως λόγου του όγκου είχε επιστρατεύσει συγγενικό της πρόσωπο με αγροτικό όχημα, στο οποίο φόρτωσαν πρώτα τα τρία 10κιλα τσoυβάλια. Απομακρύνθηκαν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, και για όση ώρα χρειάστηκε να φέρουν την επόμενη "δόση' της παραγγελίας, δηλαδή λίγα λεπτά!

Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο, είδαν την καρότσα ... άδεια, και τα τσουβάλια να έχουν "βγάλει" φτερά!

Δεν έκλεψαν ούτε χρήματα, ούτε κοσμήματα ... πλέον λείπουν και τα στοιχειώδη...
cretalive
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ