2012-12-09 14:53:04
Φωτογραφία για Πάτρα: Ανοίγει ξανά το ιστορικό κτίριο του Καραμανδάνειου για τους μικρούς ασθενείς
Το ιστορικό κτίριο του Καραμανδάνειου, δίπλα στο παλιό δημοτικό νοσοκομείο, ξανανοίγει τις πόρτες του μετά από 18 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος, στο κτίριο έγιναν οι αναγκαίες εργασίες ανακατασκευής, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, και σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει εκεί η λειτουργία ενός σύγχρονου Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου. Το Κέντρο αυτό θα καλύψει τα παιδοψυχιατρικά περιστατικά της ευρύτερης περιφέρειας. Συγκεκριμένα ένα μέρος του κτιρίου θα καταλάβει το Παιδοψυχιατρικό Κέντρο, το οποίο θα στελεχωθεί πλήρως με όλο το απαιτούμενο προσωπικό (κοινωνιολόγους, διοικητικό προσωπικό κ.λπ.).

Σε ένα άλλο μέρος θα φιλοξενηθεί το Μουσείο του Καραμανδανείου, όπως μας ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Ιωάννης Γιαννακόπουλος και μία βιβλιοθήκη όπου θα μπορεί να μελετά το προσωπικό του νοσοκομείου και να ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες ιατρικές και νοσηλευτικές εξελίξεις.

Οι εργασίες ανακατασκευής του παλαιού Καραμανδανείου ξεκίνησαν προ διετίας. Πρόκειται για ένα κτίριο 1.200 τ.μ. η έκταση του οποίου θα αξιοποιηθεί πλήρως σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχει κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τη διευθύντρια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου Βιολέτα Σιγάλα, η οποία πρωτοστάτησε στη δημιουργία του.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ