2012-12-09 19:26:04
Φωτογραφία για  Τα σχέδια του Σαμαρά για… μετά τη δόση
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το φορολογικό και την ικανοποιητική έκβαση της υπόθεσης με την επαναγορά των ομολόγων, ο Αντώνης Σαμαράς σπεύδει να ...κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που σχετίζονται με την εκταμίευση της δόσης έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 13 Δεκεμβρίου.

Από τη στιγμή που το κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό έχει αλλάξει, πλέον στόχος του Πρωθυπουργού είναι και η βελτίωση του κλίματος στο εσωτερικό. Δεν είναι τυχαια εξάλλου η δημόσια παρέμβασή του για τη “διάσωση της μεσαίας τάξης “στην υπόθεση του φορολογικού.

Η επικοινωνιακή διαχείριση του “φορολογικού” κυρίως από την πλευρά του οικονομικού επιτελείου προκάλεσε την οργή του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είδε μέσα σε μια μέρα να γκρεμίζεται ό, τι με κόπο είχε χτιστεί με την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Οι διαρροές με τις σκληρές διατάξεις του αρχικού σχεδίου που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης αλλά κυρίως και σε επίπεδο κοινωνίας οδήγησαν στην προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος και έσπευσε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αναλάβει τη στήριξη της μεσαίας τάξης.


Σε κάθε περίπτωση πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως το νομοσχέδιο θα είναι σκληρό και θα επιβαρύνει και άλλο τους πολίτες και γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε να δει άμεσα αποτελέσματα σε τομείς που θα μπορέσουν να αλλάξουν το κλίμα, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι επενδύσεις.

Εχοντας στα χέρια του τη θετική απόφαση του Eurogroup και στα κρατικά ταμεία 34 δισεκατομμύρια με το ξεκίνημα του νέου έτους ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να προσεκλύσει μεγάλους ξένους επενδυτές οι οποίοι ήδη φαίνεται να έχουν φανεί στον ορίζοντα εκφράζοντας τη θέλησή τους να ρίξουν ζεστό χρήμα στην ελληνική αγορά.

Ο ίδιος μάλιστα ετοιμάζεται για σειρά επισκέψεων στο εξωτερικό και ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου επανασχεδιάζουν το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ. Στα μελλοντικά σχέδια του Πρωθυπουργού είναι η Μόσχα, με τους Ρώσους να έχουν ήδη εκφράσει βλέψεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, αλλά και το Πεκίνο με τους Κινέζους να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα ελληνικά αγροτικά προιόντα.

Σαφείς είναι οι εντολές του Πρωθυπουργού και για τη μεγαλύτερη δυνατή εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων απο το ΕΣΠΑ.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ