2012-12-10 08:41:11
Φωτογραφία για Σαν να κέρδισε…
Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού, παρότι η πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό δεν επιβραβεύτηκε με την κατάκτηση τριών βαθμών, αλλά ενός (2-2). Στις τάξεις των «πράσινων» θεωρούν πως παρότι χάθηκαν δύο βαθμοί, τα κέρδη είναι πολύ περισσότερα από τις απώλειες που έφερε αυτό το παιχνίδι.

Μεγαλύτερο όλων, η πιστοποίηση της αγωνιστικής ανόδου της ομάδας. Πλέον είναι σαφές πως η αλλαγή στην ψυχολογία δεν ήταν η μοναδική ευεργετική συνέπεια με την έλευση του Χουάν Ραμόν Ρότσα αντί του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Είναι εμφανές ότι το παιχνίδι του Παναθηναϊκού έχει γίνει πολύ πιο γρήγορο και παραγωγικό, με επιθέσεις από τα άκρα και συνεχή κίνηση σε αντίθεση με τη στατική ομάδα που δημιουργούσε φάσεις με το σταγονόμετρο.

Μεγάλο κέρδος είναι και η τόνωση της αυτοπεποίθησης των παικτών, που αντιλαμβάνονται ότι η εικόνα της ομάδας στο ξεκίνημα της σεζόν αδικούσε τις πραγματικές της δυνατότητες. Πλέον δείχνουν απελευθερωμένοι, παίζουν με περισσότερο πάθος και θάρρος και δεν θυμίζουν σε τίποτα εκείνη την ομάδα που έμοιαζε συχνά να φοβάται πολύ μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους.


Ασφαλώς μεγάλο «συν» είναι και το χειροκρότημα του κόσμου. Μπορεί τα δύο μεγάλα ματς της εβδομάδας, απέναντι σε Τότεναμ και Ολυμπιακό, να μην έφεραν νίκες, ωστόσο οι φίλοι του «τριφυλλιού» αποζημιώθηκαν και στο τέλος δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την εμφάνιση της ομάδας.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Αλαφούζος μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες στα αποδυτήρια. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ευελπιστεί πως οι καλές εμφανίσεις θα συνεχιστούν και αισιοδοξεί πως θα μετουσιωθούν πέρα από έσοδα από τα εισιτήρια (χθες τα «μεικτά» έσοδα ήταν 336.050 ευρώ) και σε εγγραφές μελών στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», καθώς το οικονομικό πρόβλημα του συλλόγου παραμένει μεγάλο.

Μπορεί και καλύτερα

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και θεωρεί πως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στον Παναθηναϊκό απομένουν δύο ακόμη παιχνίδια μέσα στο 2012, το ματς της Κυριακής στη Βέροια για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, καθώς και η ρεβάνς Κυπέλλου με την Προοδευτική στις 19 Δεκεμβρίου, που είναι τυπική διαδικασία μετά το 4-0 στο ΟΑΚΑ. Πλέον ελλείψει συνεχών αγώνων, ο Αργεντινός τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με τους παίκτες του σε τομείς που χρήζουν βελτίωσης.

* Με ένα σφίξιμο στο δικέφαλο αποχώρησε από το ΟΑΚΑ ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

* «Η φιλοξενία στο ΟΑΚΑ ήταν άψογη και ήθελαν να δημιουργήσουν ένα επεισόδιο για να κλέψουν τις εντυπώσεις», απαντούσαν από τον Παναθηναϊκό στις κατηγορίες της αποστολής του Ολυμπιακού για εχθρικό κλίμα σε βάρος τους στα μπουθ και τους διαδρόμους των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ