2012-12-10 10:40:03
Φωτογραφία για Διεθνής βοήθεια στους πληγέντες του Μπόφα
Στο πλευρό των πληγέντων του τυφώνα Μπόφα στις Φιλιππίνες βρίσκονται αρκετές χώρες, καθώς πλημμύρες και τόνοι λάσπης παρέσυραν και κατέστρεψαν πολλά χωριά στις νότιες περιοχές της χώρας.

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 647, ενώ περισσότεροι από 780 άνθρωποι αγνοούνται κυρίως στις επαρχίες Κομποστέλα Βάλεϊ και Ανατολικό Νταβάο στο νησί Μιντανάο, ανακοίνωσε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν τρία εκατομμύρια δολάρια «για να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες σε τρόφιμα και σκηνές» δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Μανίλα Χάρι Τόμας. Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον είχε στείλει στις πληγείσες περιοχές Πεζοναύτες και προσωπικό της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης.

Η Ιαπωνία έστειλε επείγουσα βοήθεια ύψους 545.000 δολαρίων για τα 5,14 εκατομμύρια ανθρώπους που επλήγησαν από τον τυφώνα και η Μαλαισία έχει ήδη χορηγήσει στις Φιλιππίνες 13 τόνους με είδη επείγουσας ανάγκης.

Ο Μπόφα, ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε τις Φιλιππίνες φέτος, προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις που κατέστρεψαν περισσότερα από 70.000 σπίτια, αλλά και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών.

Οι ζημιές υπολογίζονται στα 7,11 δισεκατομμύρια πέσος (177,75 εκατομμύρια δολάρια).
ezy.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ