2012-12-10 11:16:02
Φωτογραφία για H Συνταγή της Ημέρας!
Εύκολη Τυροπιτά με δυόσμο

Συνταγή για 8-10 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας

250γραμ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι

250γραμ. φέτα, λιωμένη με το πιρούνι

1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα

3 αυγά, φρέσκα

1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο

4-5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη φέτα με τον ανθότυρο καλά με ένα πιρούνι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα με τα αυγά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί για να ενωθούν. Σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά.


Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου (μέτριο μέγεθος) και το αλείφουμε καλά λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε στον πάτο 4 φύλλα αλείφοντάς τα καλά ένα-ένα με λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα το κρύο μίγμα τυριών πάνω από το τέταρτο φύλλο. Γυρίζουμε τις άκριες των φύλλων που εξέχουν προς το μέσα μέρος του ταψιού πάνω από το τυρί. Απλώνουμε πάνω από την γέμιση ακόμα 4 φύλλα κρούστας, αλείφοντας ένα προς ένα με το βούτυρο.

Γυρίζουμε τις άκριες των φύλλων προς τα μέσα τυλίγοντας σαν ρόλο και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε την τυροπιτα σε μερίδες. Ψήνουμε την τυρόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το επάνω μέρος.

Σερβίρετε την τυρόπιτα σας ζεστή. Καλή Όρεξη!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ