2012-12-10 11:59:03
Φωτογραφία για Μάχη για το τελικό ποσό της Pimco δίνει η Κύπρος
Μάχη σε τεχνοκρατικό επίπεδο δίνει η Λευκωσία για να μειώσει το ποσό των κεφαλαιακών αναγκών που χρειάζεται για ανακεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος το δημόσιο χρέος να μην είναι βιώσιμο. Χθες συνεχίσθηκαν οι εντατικές διαβουλεύσεις, μεταξύ της Pimco και της συντονιστικής ομάδας, ώστε η κυπριακή πλευρά να πετύχει βελτίωση της μεθοδολογίας στον υπολογισμό των δανειακών αναγκών των πιστωτικών ιδρυμάτων και να μειωθεί το τελικό ύψος του δανείου που θα χρειαστεί η Κύπρος.

Σήμερα δεν αποκλείεται να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα και να δοθούν στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα. Αγκάθια στις συζητήσεις φαίνεται ότι αποτελούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα αξιόγραφα που πρέπει να γίνουν μετοχές ώστε το ποσό των €1,3 δισ. να μην προστεθεί στην ανακεφαλαιοποίηση και έχει αναφερθεί ως παράδειγμα η Ισπανία.

Πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει και με το ρωσικό δάνειο των €2,5 δισ.

Στη συνεδρίαση του Εurogroup στις 13 Δεκεμβρίου θα εξετασθεί το θέμα της Κύπρου με τον προκαταρκτικό αριθμό της Ρimco που προκύπτει από τον δειγματοληπτικό έλεγχο των δανειστικών χαρτοφυλακίων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ