2013-01-09 15:34:03
Φωτογραφία για Γιάννης Δημαράς: 22 Χρόνια μετά ο Νίκος Τεμπονέρας ζει...
Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, δήλωσε για την επέτειο των 22 χρόνων, από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα:

«O αγώνας του Νίκου Τεμπονέρα αποκτά σήμερα ακόμη μεγαλύτερο βάρος, ακόμη μεγαλύτερο συμβολισμό.

Είναι ο αγώνας απέναντι σε κάθε τι που στενεύει τη δημοκρατία, που περιορίζει τα όνειρά μας, που καταδικάζει στην φτώχεια, στην ανέχεια, στην συρρίκνωση και την οπισθοδρόμηση.

Ο Νίκος Τεμπονέρας είναι σύμβολο του πολίτη που σκέφτεται και αντιδρά, που αντιστέκεται, που μάχεται και ελπίζει. Σηματοδοτεί την διαρκή ανάγκη για αγώνα και επαγρύπνηση, για υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών Είναι σύμβολο θυσίας και ορόσημο της πάλης για το δικαίωμα της διαφωνίας και της διεκδίκησης ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.

22 χρόνια μετά ο Νίκος Τεμπονέρας ζει όχι μόνο στη μνήμη μας αλλά στους καθημερινούς αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο, για μια καλύτερη εκπαίδευση, για μια καλύτερη ζωή.

Στους καθημερινούς αγώνες για επιβίωση και διατήρηση των ιδεών και των αξιών μας, στην Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου που αναζητά ένα φως στο τούνελ και ένα νέο όνειρο για να φωτίσει το παρόν και τον μέλλον της».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ