2013-01-09 16:42:56
Φωτογραφία για Νέο διεθνές ρεζιλίκι.. Wall Street Journal: Η Ομόνοια έμοιαζε με την Times Square, τώρα με τη Βαγδάτη...
Μετά το χτεσινό ρεζιλίκι από την Huffington Post με θέμα τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας,ήρθε ένα νέο από την Wall Street Jοurnal με θέμα τους λαθρομετανάστες.

Η Ομόνοια ήταν η καρδιά του ελληνικού ονείρου, τόπος συνάντησης για κάθε Έλληνα που έφτανε στην πρωτεύουσα, γράφει η εφημερίδα με τίτλο «η κάποτε ζωντανή πλατεία είναι το κέντρο της ελληνικής συμφοράς». Το άρθρο περιγράφει την πλατεία ως παρακμιακή αρένα συγκρούσεων μεταξύ ακροδεξιών και παράνομων μεταναστών, με ιδιαίτερη αναφορά όμως και σε «καταγγελλόμενες αστυνομικές αυθαιρεσίες εις βάρος μεταναστών».

«Κάποτε ήταν η δική μας Times Square. Τώρα μοιάζει με τη Βαγδάτη. Τα τελευταία τρία χρόνια όλα τα προβλήματα έχουν πέσει μαζεμένα», δήλωσε ο Γιάννης Πολίτης, ιδιοκτήτης ενός μικρού ξενοδοχείου κοντά στην Ομόνοια.

 Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μετανάστες χαρακτηρίζουν τους αστυνομικούς «αρπακτικά».


 Ένας 24χρονος από το Μπαγκλαντές είπε ότι συχνά οι αστυνομικοί κλωτσούν την πόρτα του μικρού δωματίου που μοιράζεται με επτά μετανάστες και αρπάζουν ό,τι χρήματα βρίσκουν. «Μερικές φορές επίσης, κλέβουν κινητά τηλέφωνα», πρόσθεσε ο 24χρονος. Αστυνομικοί σε περιπολίες με μοτοσικλέτες αλλα και πεζοί, οι περισσότεροι άρτι συχνά σταματούν και ελέγχουν μετανάστες, κυρίως από την νότια Ασία και την Αφρική αναφέρει η Wall Street επικαλουμενη και 19χρονο αστυνομικό: «Είναι επικίνδυνο. Φοβόμαστε τις ασθένειες... Σοκαρίστηκα. Δεν είχα δει πριν παρόμοιες καταστάσεις. Η χρήση ναρκωτικών είναι τρομερή», προσθέτει. Η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστου Μανούρα, ο οποίος αναφέρει: «Κύριο μέλημά μας είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων και των πολιτικών δικαιωμάτων των ανθρώπων στην Ελλάδα, ανεξαρτήτου χρώματος. Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί να το κουνήσουμε και να γίνουν όλα, παντού και πάντα σωστά. Αλλά έχει σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Η εισροή έχει μειωθεί», πρόσθεσε ο κ.Μανούρας. Η πλατεία, το όνομα της οποίας στα ελληνικά σημαίνει «αρμονία», και οι γύρω γειτονιές της έχουν ερημωθεί λογω της οικονομικής ύφεσης που πλήττει τη χώρα, μία πλημμύρα παράνομων μεταναστών, αλλά και τα μέτρα λιτότητας που έχουν περικόψει τις δυνατότητες τις κυβέρνησης να ασχοληθεί με αυτή.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ