2013-01-09 18:49:11
Φωτογραφία για Μετά τη Βίλα Αμαλία η ΕΛ.ΑΣ εκκένωσε και τη Βίλα Μαρία Κάλλας - Τι βρήκαν μέσα
Συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η ένταση μετά τη Βίλα Αμαλία και τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου έχει μεταφερθεί έξω από το Πολυτεχνείο όπου έχουν συγκεντρωθεί αντιεξουσιαστές και έχουν στήσει οδοφράγματα, αντιδρώντας σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην κατάληψη Σκαραμαγκά στη βίλα Μαρία Κάλλας στην συμβολή των οδών Σκαραμαγκά και Πατησίων.

Από την έρευνα της αστυνομίας στο κτίριο εντοπίστηκαν κουκούλες, κράνη, τροχοί, τρυπάνια και άλλα αντικείμενα, ενώ έγιναν και επτά συλλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr.

Στο σημείο βρίσκονται έξι διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ αρκετός κόσμος βρίσκεται έξω από το κτίριο. Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτίριο στις 15:10 και μέχρι αυτή την ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα νωρίς το πρωί όταν στις 7:30 μία ομάδα 150 ατόμων επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τη «Βίλα Αμαλία» και στη συνέχεια ακολούθησαν ανακατάληψη του κτιρίου, η οποία έληξε με την επέμβαση της ΕΚΑΜ. Η ένταση συνεχίστηκε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ όπου ομάδα 50 ατόμων προχώρησε σε συμβολική κατάληψη, ωστόσο και εκεί η άμεση επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ έβαλε τέλος στην κατάληψη.

Λίγο αργότερα δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης και προσπαθώντας να αποτρέψουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού, ενώ γέμισαν τους γύρω δρόμους με φέι βολάν που ανέγραφαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπουκέτα στο στίβο! (ΒΙΝΤΕΟ)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Μπουκέτα" στο στίβο"! (ΒΙΝΤΕΟ)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ