2013-01-09 20:17:02
Φωτογραφία για Αβραμόπουλος: «Στηρίζουμε την προσπάθεια Νίμιτς για το θέμα της ΠΓΔΜ»
Την υποστήριξη της Ελλάδας στην εντολή και τις προσπάθειες του κ. Νίμιτς για την επίτευξη προόδου στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε... ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντηση που είχε με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον συνομιλητή του για την πρόταση της Αθήνας περί υπογραφής Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών, που σκοπό έχει να δώσει ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον ΟΗΕ και που θέτει το πλαίσιο και τις παραμέτρους της λύσης.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο, υπογραμμίζοντας την ειλικρίνεια της ελληνικής στάσης.

Τόνισε πως εξετάζεται η δυνατότητα εντατικοποίησης των συνομιλιών και υπενθύμισε ότι η ελληνική πρόταση του μνημονίου «είναι πάνω στο τραπέζι» και αποτελεί «σημαντική συνεισφορά».


Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την καταλληλότητα της συγκυρίας, λόγω της πολιτικής κρίσης στα Σκόπια, παρατήρησε ότι ποτέ δεν υπάρχει η ιδανική συγκυρία, γι' αυτό «πρέπει να αξιοποιείται παραγωγικά ο χρόνος» ενώ δήλωσε «αισιόδοξος» διότι «αλλιώς, δεν θα΄κανε αυτήν τη δουλειά».

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-EKM για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, υπογραμμίζει η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος Ρένα Δούρου σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις συνομιλίες Νίμιτς στην Αθήνα.

tanea.gr

Η κ. Δούρου αναφέρει ότι «σε μια περίοδο κατά την οποία ασκούνται ποικίλες πιέσεις και από πολλές πλευρές προς την Αθήνα προκειμένου να κλείσει άρον- άρον και όπως- όπως το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θυμίζει ότι η μόνη αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πλαίσιο ΟΗΕ πρέπει να είναι εκείνη της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις (erga omnes)».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ