2013-01-10 00:22:36
Φωτογραφία για Το μεγάλο λάθος της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ
"Πρώτη μούρη στο καβούρι" κάνει συνεχώς τον ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ. με το να του αποδίδει ευθύνες για τους ακροαριστερούς φασίστες, τους κουκουλοφόρους κλπ. Από τη μιά δείχνει ότι είναι αδύναμη, αφού στην ουσία εκλιπαρεί τον ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να τους στηρίζει, ώστε να διευκολύνει το έργο της, που είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας κι από την άλλη, κρατά τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς στη δημοσιότητα, βαφτίζοντάς τον ως "μεγάλο" αντίπαλο, ενώ είναι ένα μικρό ασήμαντο κόμμα του 4%, που αξιοποιώντας την οργή του κόσμου για τη λιτότητα, ψάχνει ακραίες καταστάσεις για να εκφραστεί. Έτσι, οδεύει προς τα δύο άκρα: τον ΣΥΡΙΖΑ (αν ψήφιζε κάποτε ΠΑΣΟΚ) και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (αν ψήφιζε κάποτε Ν.Δ.)

Όσο πιό ακραίο και εγγυητή των άκρων παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ. τόσο θα αβγατίζουν τα ποσοστά του. Δεν καταλαβαίνουν ότι τον κόσμο τον ελκύουν τα άκρα και έχει σιχαθεί τον καθωσπρεπισμό και τη γραβάτα; Τα ΄χει συνδέσει με τη φράση "ληστές με τα κολάρα", αυτά, δεν το καταλαβαίνουν;


Ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν ιδεολογία δεν είναι ακραίος. Το αντίθετο μάλιστα ! Θεωρητικά, είναι ένα ευρωπαϊκό νεο-αριστερό κόμμα, που έλκυε τους ελιτίστες, ανήσυχους, κουλτουριάρηδες και βολεμένους "αριστερούς", σε αντίθεση με το μπρουτάλ αυθεντικό ΚΚΕ, που απευθύνεται στα λαϊκά στρώματα.

Ήταν πάντα στο 4%-5% λοιπόν, γιατί τόσοι είναι οι καλλιτέχνες, οι λεσβίες, οι τρανς και οι λοιποί περίεργοι, που είχαν πολύ χρόνο για αμπελοφιλοσοφίες.

Υπήρχε όμως ένας άστεγος κομματικά χώρος, ο επονομαζόμενος   "εξωκοινοβουλευτική αριστερά", τον οποίο κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τον κέρδισε, επειδή η Ν.Δ. ακολουθεί τη λάθος στρατηγική να καταγγέλει ακριβώς αυτό που οδήγησε τους ακροαριστερούς στον ΣΥΡΙΖΑ ! Δηλαδή ότι είναι προστάτης των κουκουλοφόρων, αναρχικών, αντεξουσιαστών και λοιπών φυραμάτων της άκρας αριστεράς.

Είναι σαν να λέει η ίδια Ν.Δ. σε όλη την ανένταχτη αριστερά : "ο χώρος σας είναι στο ΣΥΡΙΖΑ, μη μείνετε έξω από το μαντρί, θα σας λιανίσουμε". Κι έτσι όλοι οι ακραίοι βρίσκουν στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλες εποχές, αυτοί θα έδιωχναν τους αστούς, "νοικοκυραίους", επιστήμονες, ευαίσθητους καλλιτέχνες, ομοφυλόφιλους και λοιπή παραδοσιακή πελατεία του. Όμως, σε εποχές όπου έχουν πέραση τα άκρα, μπορούν μια χαρά να συμβιώσουν ακροαριστεροί τρομοκράτες, με απογοητευμένους  μεγαλοαστούς.

Και το σημαντικότερο κομμάτι ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί δηλαδή που τον ανέβασαν στο 20% από το 4%, οι καιροσκόποι του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δεν έχουν καμιά ιδεολογία. Ήταν δοσίλογοι, όταν τα κόζια τα είχαν οι Γερμανοί, μετά έγιναν γεροπαπανδρεϊκοί όταν κεντούσε ο γέρος, μετά έγιναν χουντικοί, μετά ανακάλυψαν το σοσιαλισμό και τον Αντρέα, όταν μυρίστηκαν ψητό, τώρα μυρίστηκαν ψητό (δηλαδή βόλεμα στο δημόσιο) στον ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει ότι μπορεί να κερδίσει τη Ν.Δ., άρα να τους διατηρήσει στις καρέκλες που γράπωσαν αναξιοκρατικά. 

Κι αυτοί ψάχνουν "προστασία" λοιπόν. Όλοι βρίσκονται εκεί, σε ένα κόμμα αχταρμά, χωρίς σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό. Ένα κόμμα "σημαία ευκαιρίας", που συσπειρώνει άκρως ανόμοιες κοινωνικές ομάδες, που όμως έχουν ένα κοινό: ψάχνουν προστασία της παρανομίας τους. Είτε είναι τεμπελχανάδες, που ξέρουν μόνο από συνδικαλισμό και φοβούνται ότι ίσως χρειαστεί να δουλέψουν, είτε είναι μπαχαλάκηδες, που φοβούνται ότι μπορεί να τους τσιμπήσει ο νόμος.

Δεν χρειάζεται λοιπόν η Ν.Δ. να ασχολείται τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η βάση του είναι στο 4%. Το υπόλοιπο 16% είναι πονεμένοι ΠΑΣΟΚοι (το 12%) κι άλλο ένα 4% ακροαριστεροί.

Ας ασχοληθεί με την οικονομία η ΝΔ (και το ΠΑΣΟΚ), να ελαφρύνουν την τσέπη του κοσμάκη τον οποίο ξέσκισαν στους φόρους, ας επιβάλουν το νόμο, χωρίς να αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κάθε ΣΥΡΙΖΑ  και η πολιτική κατάσταση θα εξομαλυνθεί από τις ακρότητες.

Υποχρέωση του κράτους είναι να φροντίζει για την τάξη και την ασφάλεια στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα κόμμα ή ...συνιστώσα.

Σε ποιά χώρα του κόσμου, μια κυβέρνηση απολογείται συνεχώς (Σίμο Κεδίκογλου), για τις ενέργειες που στοχεύουν στην εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας; Κάντε αυτό που σας έταξαν οι πολίτες να κάνετε, χωρίς να δίνετε συνεχώς λογαριασμό στην αντιπολίτευση. Δίνει ο Ομπάμα κάθε μέρα λογαριασμό στον ...άλλο; (ξεχάσατε κιόλας πώς τον λένε, έτσι;)

για την ιστορία, η άστοχη ανακοίνωση -σε ύφος Χ.Α  κι εξυπναδίστηκες ατάκες.- της κυβέρνησης (η κοινωνία δεν θέλει ατάκες από την κυβέρνηση, πράξεις  θέλει):

"Κατανοούμε την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να κατοχυρώσει το ρόλο του αποκλειστικού εγγυητή των άκρων. Εκτός από ύβρεις, θα περιμέναμε...

να μαζέψει τους παράνομους συντρόφους του από τη “Βίλα Αμαλία”, την ΑΣΟΕΕ και την οικία της Μαρίας Κάλλας", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει:

"Αν καίγονται τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ας τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους, που έχουν τα ίδια είδη οικιακής χρήσης (στειλιάρια, μάσκες κλπ) και να κάνουν φιλολογικές συζητήσεις γύρω από τον “τσελεμεντέ του αναρχικού".

taxalia.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ