2013-01-10 16:45:06
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. και στην περιοχή για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων
Σε επιφυλακή βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας μετά τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Αθήνα όσον αφορά τη Βίλα Αμαλίας και την κατάληψη... Σκαραμαγκά και τις συλλήψεις εκατό ατόμων που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ήδη οι πληροφορίες που καταφθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι αρκετές και αναφέρουν πως μετά τη Βίλα Αμαλία και τη Βίλα Μαρία Κάλλας στην Αθήνα, η ΕΛ.ΑΣ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εκκένωσης σε σαράντα κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη από διάφορες ομάδες σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και στην Πάτρα.

Να σημειωθεί πως στην αχαϊκή πρωτεύουσα βρίσκονται υπό κατάληψη δύο κτίρια, το ένα είναι το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου, για το οποίο ήδη ο Δήμος Πατρέων είχε παλαιότερα ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας και του Εισαγγελέα, και το δεύτερο το Μαραγκοπούλειο στην οδό Γούναρη όπου κατελήφθη πριν από λίγα χρόνια.


Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται και σήμερα σε αθηναϊκές εφημερίδες, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχεδιάζει να προχωρήσει στην «απελευθέρωση» των κτιρίων τις επόμενες ημέρες με επιχειρήσεις εξπρές και σύντομες διαδικασίες, όπως στις χθεσινές περιπτώσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ θέλει να βάλει τέλος στις καταλήψεις κτιρίων, τα οποία μετατρέπονται σε ορμητήρια κουκουλοφόρων, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, ενώ εκεί όπως έχουν δείξει έως τώρα οι έρευνες κρύβουν τα πολεμοφόδια τους όπως κράνη, ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπουκάλια για βόμβες μολότοφ.

Το σχέδιο εκκένωσης των υπό κατάληψη κτιρίων είχε αποφασιστεί και θα ξεκινούσε τις επόμενες ημέρες, ωστόσο τα γεγονότα με την ανακατάληψη Βίλας Αμαλία οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ