2013-01-11 05:14:03
Φωτογραφία για Στην αγορά της Βοσνίας στρέφονται οι Κροάτες καταναλωτές
Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μεταβαίνουν Κροάτες καταναλωτές για να προμηθευτούν αγαθά, όπως λαχανικά ή φάρμακα, λόγω της φθηνότερης τιμής τους σε σχέση με την εσωτερική αγορά.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του κροατικού πρακτορείου ειδήσεων Hina, το οποίο επικαλείται δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας του Σαράγεβο Dnevni Avaz, τα καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών κατέγραψαν σημαντική αύξηση στον αριθμό των καταναλωτών από την Κροατία, ιδίως έπειτα από την εισαγωγή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας 5% -από τις αρχές του 2013 -σε φάρμακα και ορισμένα τρόφιμα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι καταναλωτές από την Κροατία έρχονται στη Βοσνία για να ψάξουν και να προμηθευτούν φθηνότερα φάρμακα, τρόφιμα και άλλα είδη, γράφει, μεταξύ άλλων, η Dnevni Avaz και παραθέτει στοιχεία από τη συνοριακή αστυνομία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, βάσει των οποίων περίπου πενήντα αυτοκίνητα περνούν καθημερινά τα σύνορα, με προορισμό τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το μέσο όρο προηγούμενων ετών.

Οι Κροάτες επιλέγουν τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη για να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα αγαθά, καθώς με κάθε αγορά άνω των 100 βοσνιακών μάρκων (50 ευρώ) δικαιούνται επιστροφή φόρου, προσθέτει το δημοσίευμα της εφημερίδας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ