2013-01-11 08:57:03
Φωτογραφία για Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στα Χανιά
Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε στις 3:00 περίπου χθες το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο Χανίων αεροσκάφος τύπου Α 330 το οποίο εκτελούσε την πτήση από Ολλανδία προς Ζιμπάμπουε, εξαιτίας παθολογικού περιστατικού.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 30χρονος επιβάτης υπέστη αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια της πτήσης, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο και καθώς το Αεροδρόμιο Χανίων ήταν το πλησιέστερο για την ασφαλή αποβίβαση του ασθενούς, αποφασίστηκε η προσέγγιση στον Αερολιμένα Ι. Δασκαλογιάννης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στον Πύργο Ελέγχου που ενημερώθηκε στις 14:30 περίπου για την υποδοχή του αεροσκάφους ενώ η προσγείωση του πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Στις 14:45 ενημερώθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε και παρέλαβε τον 30χρονο ο οποίος είναι γιος του πρέσβη της Ζιμπάμπουε σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Αερολιμενάρχης κ. Καστρινάκης "η κινητοποίηση στο Αεροδρόμιο υπήρξε άμεση με πρώτο μέλημα την ασφαλή προσγείωση του αεροσκάφους και τη μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο, όπως θα γινόνταν και για οποιοδήποτε επιβάτη".


Σύμφωνα με τον κ. Καστρινάκη όλα κύλησαν ομαλά ενώ ο 30χρονος που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο είναι καλά στην υγεία του και αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες πήρε εξιτήριο.

Ωστόσο δεν υπήρχε δρομολόγιο για τη Ζιμπάμπουε και ο 30χρονος θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι να επιβιβαστεί σε επόμενο αεροσκάφος με τελικό προορισμό τη Ζιμπάμπουε.

http://flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ