2013-01-11 08:57:38
Φωτογραφία για Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων τη νύχτα
- Πέντε "χτυπήματα" σε μία ώρα από τους δράστες

 - Έβαλαν από 2 γκαζάκια στις εισόδους των πολυκατοικιών των δημοσιογράφων

- Δεν υπήρξαν τραυματισμοί μόνο υλικές ζημιές..

Έτσι αντιλαμβάνονται κάποιοι την Δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.

   Αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους ο καθένας από δύο γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα στις εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν δημοσιογράφοι σε Αγία Παρασκευή, Αλιμο, Κολωνάκι, Μαρούσι και Πεντέλη.

 Οι επιθέσεις έγιναν σε διάστημα μιας ώρας, από τις 03.40 μέχρι τις 04.45 τα ξημερώματα, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Αναλυτικότερα, στις 03:40 σημειώθηκε ο εμπρησμός στο σπίτι του Γιώργου Οικονομέα στο Κολωνάκι, στις 04:08 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι του Αντώνη Λιάρου, στις 04:15 στην Πεντέλη στο σπίτι του Αντώνη Σκυλλάκου και της συζύγου του Ευ.Μπαλτατζή.


 Την ίδια ώρα, έκρηξη σημειώθηκε στο Μαρούσι στο σπίτι του Χρήστου Κώνστα και στις 04:45 στον Άλιμο στο σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη.

Ο Γιώργος Οικονομέας, μέσα από την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» αναφέρθηκε στην επίθεση, λέγοντας ότι «Πίστευαν ότι εκεί μένω, ότι εκεί είναι το σπίτι μου. Μιλάμε για μία τρομοκρατική επίθεση κανονική, με γκαζάκια». «Εγώ πέρασα από κει γιατί με ειδοποίησαν, το σπίτι είναι στο Λυκαβηττό και αν εκείνη την ώρα πέρναγε κάποιο παιδί ή κάποιος μεγάλος θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε και κάποιες από τις ζημιές που προκάλεσε η έκρηξη.

«Οσον αφορά εμένα, δεν θα μπω στον πειρασμό να απαντήσω. Το μόνο που έχω να πω δημοσίως είναι ότι -χωρίς να είμαι ιδιαιτέρως ατρόμητος- το μόνο που με τρομοκρατεί πραγματικά είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι, ότι σκέφτονται πως μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο με τέτοιες ενέργειες ή παίζουν παιχνίδια που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω.

Αυτό με τρομοκρατεί, καθώς και η ιδέα ότι μπορεί να σκοτωθεί κάποιος άσχετος», συμπλήρωσε ο κ.Οικονομέας.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ