2013-01-11 21:34:07
Φωτογραφία για Απατεώνες προσποιούνταν τους ιερείς και έκλεβαν «συναδέλφους» τους
Εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενών τους εξάρθρωσε η Ασφάλεια Κορίνθου. Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 22χρονος και αναζητούνται ακόμη τρία άτομα.

Πάνω από έντεκα περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης εξιχνίασαν οι Αρχές στην Κόρινθο εξαρθρώνοντας σπείρα ατόμων που υποδύονταν τους παπάδες και κατάφερναν να αποσπούν χρηματικά ποσά από άλλους ιερείς και συγγενικά τους πρόσωπα.

Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργατών επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ιερείς ή συγγενείς τους σε όλη τη χώρα, με την πρόφαση ότι ήταν και οι ίδοι ιερείς και εκπροσωπούσαν το Ταμείο Κληρικών.

Παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τα θύματά τους να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων, προκειμένου να λάβουν, στη συνέχεια, αναδρομικά χρήματα από το Ταμείο Κληρικών.


Στο πλαίσιο της έρευνας έχε συλληφθεί ένας 22χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ενώ η δράση τους δεν περιοριζόταν μόνο στην Κορινθία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως Φθιώτιδα, Δράμα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και τις Σέρρες.

Η συγκεκριμένη ομάδα κατάφερε, από τον Μάιο του 2012 έως και τις 9 Ιανουαρίου 2013, να αποσπάσει από δύο εν ενεργεία ιερείς και έναν συνταξιούχο ιερέα, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, συνολικά, το χρηματικό ποσό των 10.378 ευρώ, ενώ, αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμα έξι ιερείς και δύο συγγενείς ιερέων, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των 20.186 ευρώ.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χρειάζεται προσοχή ο Πίνο...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χρειάζεται προσοχή ο Πίνο...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ