2013-01-11 21:35:02
Φωτογραφία για Hellastat: Φθίνουσα πορεία ακολουθεί η βιομηχανία χάρτου
Φθίνουσα πορεία εμφάνισε η ζήτηση για τα προϊόντα χάρτου που προορίζονται για βιομηχανική χρήση, καθώς, σύμφωνα με σχετική μελέτη της Hellastat, το 2011... η βιομηχανική δραστηριότητα υποχώρησε περαιτέρω κατά 8,2%.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, οι καταναλωτές περιορίζονται στην αγορά, κυρίως, των απαραίτητων προϊόντων, επιλέγοντας μικρές ποσότητες και πραγματοποιώντας χαμηλότερες δαπάνες. Άμεση συνέπεια αποτελεί η φθίνουσα παραγωγική δραστηριότητα του κλάδου.

Με βάση στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το 2011 ο όγκος παραγωγής μειώθηκε κατά 8,5%, συγκριτικά με το 2010, πτώση υπερδιπλάσια από το προηγούμενο έτος (-3,4%). Ωστόσο, η κάμψη των εσόδων του κλάδου ήταν μικρότερη, λόγω της αύξησης των τιμών των προϊόντων (+3,6% κατά μέσο όρο).

«Αδυναμία της αγοράς αποτελεί η υψηλή εξάρτηση από τις διακυμάνσεις της τιμής του χαρτοπολτού, που εισάγεται από χώρες του εξωτερικού. Το μειονέκτημα αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς δεν υφίσταται εγχώρια παραγωγή, παρά μόνο αποκομμάτων χαρτιού, ενώ, τα τελευταία δύο χρόνια, οι διεθνείς τιμές ακολουθούν ανοδική πορεία, επιβαρύνοντας τις εγχώριες επιχειρήσεις», αναφέρεται στη μελέτη της Hellastat.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ