2013-01-12 01:48:03
Φωτογραφία για Κύπρος: Στο 18% αυξάνεται από τη Δευτέρα το ΦΠΑ
Η Υπηρεσία ΦΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε ότι από τις 14 Ιανουαρίου ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από 17% σε 18%.

Διευκρινίζεται πως η αύξηση δεν επηρεάζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που υπάγονται, με βάση τη νομοθεσία του ΦΠΑ, στους μειωμένους συντελεστές 5% ή 8% ή στο μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ.

Σύμφωνα με Γνωστοποίηση του Εφόρου που εκδόθηκε δυνάμει του Κανονισμού 22 των περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Γενικών) Κανονισμών του 2001 μέχρι 2011 (ΚΔΠ 259/2004), υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα τα οποία επηρεάζονται από την αλλαγή του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ οφείλουν, μετά το πέρας των εργασιών της επιχείρησης τους, την ημέρα που προηγείται της ημέρας κατά την οποία τίθεται σε ισχύ η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, να προβούν σε απογραφή των αποθεμάτων της επιχείρησης τους, η οποία περιλαμβάνει ποσοτική καταμέτρηση και αποτίμηση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα οφείλουν να καταχωρήσουν την απογραφή σε αρχείο απογραφής των αποθεμάτων της επιχείρησης και να το τηρούν για περίοδο έξι ετών.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ