2013-01-12 13:43:38
Φωτογραφία για “Βάφτισαν” νομοσχέδιο τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου
Τελικά οι διατάξεις και οι ρυθμίσεις για δημοσιονομικά ζητήματα που χαρακτηρίζονται ως προαπαιτούμενα για τη δόση του Ιανουαρίου θα ψηφιστούν με τη μορφή νομοσχεδίου και όχι ως πράξεις νομοθετικού περιεχομένου Ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας απέσυρε τις 6 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις κατέθεσε ξανά με τη μορφή νομοσχεδίου, προκαλώντας εκ νέου τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη μορφή του κατεπείγοντος.

Ο κ. Στουρνάρας προχώρησε σε αυτή την αλλαγή καθώς τρεις από τις έξι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου είχαν λήξει αλλά και επειδή οι δανειστές ζήτησαν η ψήφιση να γίνει πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup με τη μορφή νομοσχεδίου και όχι στις 22 Ιανουαρίου όπως ήταν προγραμματισμένο από την κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο πλέον αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από την Επιτροπή της Βουλής και να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια τη Δευτέρα.

Νωρίτερα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή αποχώρησαν από την Επιτροπή καταγγέλλοντας “κοινοβουλευτική εκτροπή” (διαβάστε την είδηση).


“Οσα ακούστηκαν θα μείνουν στην ιστορία ως μνημεία εκτροπής μνημεία κατάλυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας” είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απο τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση και από τον τροπο που νομοθετούμε και γιατί η χώρα είναι σε κατάσταση ανάγκης” είπε η Ασημίνα Ξυροτύρη απο τη ΔΗΜΑΡ.

“Να τελειώνει το παραμύθι της σωτηρίας του λαού. Έχει ξεπεράσει κάθε όριο και βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν συμμετέχουμε σε αυτή την παρωδία, το καταγγέλλουμε και δεν συμμετέχουμε στη συζήτηση ούτε εδώ ούτε στην ολομέλεια” τόνισε ο Θ. Παφίλης.

Η αποχώρηση των τριών κομμάτων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτής της ΝΔ Χρ. Λαζαρίδης ο οποίος είπε: “όλοι οι υπερασπιστές της δημοκρατίας αποχώρησαν από την αίθουσα, αν δείτε ποιοι είναι αυτοί,  σημαίνει ότι η δημοκρατία άντεξε σε αυτή την αίθουσα”.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ