2013-01-12 15:33:06
Φωτογραφία για Στα όρια της εξαθλίωσης οι οικοδόμοι της Ηλείας
Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στον κλάδο των οικοδομών ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Άγγελος Μπούζης, με την ανεργία να έχει φτάσει στο 95% και με τις περισσότερες οικογένειες να ζουν στα όρια της εξαθλίωσης, χωρίς ψωμί, νερό, ρεύμα και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για τη διεκδίκηση του «δίκιου του εργάτη», για όλες τις παροχές που έχουν περικοπεί, για όλα τα φοροεισπρακτικά μέτρα που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση κάθε ελληνική οικογένεια, το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί εργαζόμενους και ανέργους, νέους και συνταξιούχους, στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου, με προσυγκέντρωση στην πλατεία 25ης Μαρτίου (10:30 π.μ) και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ για τη σφράγιση των βιβλιαρίων.

Εξάλλου, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, στις 10:00 το πρωί, θα γίνει παράσταση και στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Πύργο για την άμεση καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ανέργους.


Ανεργία στο 95%

Η ανεργία στον κλάδο της οικοδομής έχει «χτυπήσει» κόκκινο και υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει το 95% στην Ηλεία και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει είναι τεράστια κάθε εργατική οικογένεια.

Δίπλα στον συνάνθρωπο

Εκτός από τους αγώνες όμως, το Συνδικάτο θέλησε να εκφράσει με πράξη της κοινωνική του αλληλεγγύη και έτσι, την περίοδο των Χριστουγέννων, με τη συνεργασία της ΟΑΣΗ, συγκέντρωσε διάφορα προϊόντα, κυρίως τρόφιμα, τα οποία διανεμήθηκαν στους άνεργους οικοδόμους της Ηλείας αλλά και της Αθήνας, με τη συνεργασία του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αθήνας.

Επίσης, όπως εξήγησε ο κ.Μπούζης, έγιναν παρεμβάσεις επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ το Συνδικάτο στέκεται αλληλέγγυο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές οικογένειες.

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί απεργιακή κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας, με το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας να πραγματοποιεί συγκέντρωση, στις 10:30 το πρωί στην πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ) στον Πύργο.

Τέλος, όσον αφορά τη μεταφορά του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης στην Πάτρα, ο κ.Μπούζης σημείωσε ότι το Συνδικάτο Οικοδόμων είχε επισημάνει τον κίνδυνο πολύ καιρό και μάλιστα έκανε και σχετική καταγγελία μέσω του τύπου για το υπουργείο, όταν άλλες συνδικαλιστικές δράσεις «έκαναν τα στραβά μάτια», όπως χαρακτηριστικά είπε και κατέληξε «Εμείς είμαστε ριζικά αντίθετοι σε αυτή τη μεταφορά, καταγγέλλουμε όσους του στηρίζουν και θα το αντιπαλέψουμε μέχρι τέλους».

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Όχι» στον δανεισμό ο Λάζαρος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Όχι» στον δανεισμό ο Λάζαρος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ