2013-01-12 20:23:10
Φωτογραφία για Third Point:Ψάχνει επενδύσεις στην Ελλάδα-Μας πουλούν και μας αγοράζουν
Το hedge fund "Third Point", το οποίο έβγαλε τεράστια κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, ενδιαφέρεται να επενδύσει σε ελληνικές εταιρείες. Το γεγονός αποκαλύπτει η διοίκησή του, υπό τον δισεκατομμυριούχο Dan Loeb (φωτ.) στο γράμμα που έστειλε προς τους επενδυτές του, για το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει ταχύτατα και περιμένουμε να συμμετέχουμε σε αυτή την ανάκαμψη τόσο ως κάτοχοι κρατικού χρέους όσο μέσα από ευκαιρίες για μετοχικές τοποθετήσεις. Η ελληνική μετοχική αγορά είναι σχετικά μικρή, αλλά η χώρα διψά για κεφάλαια, και εμείς έχουμε την όρεξη να επενδύσουμε σε ισχυρές επιχειρήσεις τις οποίες διαχειρίζεται ταλαντούχα διοικητική ομάδα».

Το Third Point LLC έβγαλε 500 εκατ. δολάρια κέρδος το 2012 στοιχηματίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί να φύγει από την ευρωζώνη, καθώς είχε αγοράσει πολλά ομόλογα το καλοκαίρι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Με αυτή την κίνηση πέτυχε την ευχάριστη έκπληξη στη δύσκολη χρονιά που χαρακτήρισε όλη την υπόλοιπη βιομηχανία των hedge funds.


Μόλις χθες αγόρασε μερίδιο 8% στην εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Herbalife, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο στο αμερικανικό χρηματιστήριο Με την εξαγορά του μεριδίου στην Herbalife, ο κ. Loeb τάσσεται στο αντίπαλο στρατόπεδο από τον ανταγωνιστή του ακτιβιστή επενδυτή Bill Ackman της Pershing Square, που έχει σορτάρει πάνω από 20 εκατομμύρια μετοχές της Herbalife, την οποία αποκαλεί επενδυτική απάτη «πυραμίδα» και θεωρεί ότι η μετοχή θα βουλιάξει στο μηδέν. Αναφορικά με την συμμετοχή του στην διαδικασία επαναγοράς ελληνικού χρέους, το Third Point ενημερώνει τους επενδυτές ότι «δώσαμε σημαντικό μέρος της θέσης μας στα ελληνικά ομόλογα. Από την πλευρά της διαχείρισης ρίσκου η συμμετοχή στο buyback μας επέτρεψε να προσαρμόσουμε καλύτερα τη θέση μας στη μείωση του μεγέθους της αγοράς ελληνικών ομολόγων και την μείωση των συναλλαγών». Σημειώνει ότι εξακολουθεί να κατέχει θέση που έχει «νόημα» και ότι βρίσκει τα ελληνικά ομόλογα ελκυστικά στις σημερινές αποτιμήσεις. Σημειώνεται ότι το Third Point έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 9,3 δισ. δολάρια. 

Δημήτρης Μηλάκας-Μας πουλούν και μας αγοράζουν

Όχι ότι μας εκπλήσσει, αλλά έχει την πλάκα του ότι αυτοί που μας αγοράζουν, οι λεγόμενοι επενδυτές για τους οποίους μιλάει η κυβέρνηση, είναι αυτοί  που κερδοσκόπησαν  χοντρά  σε βάρος μας παίζοντας με τα ελληνικά ομόλογα και στοιχηματίζοντας για την τύχη μας Μια τέτοια ιστορία κερδοσκοπίας είναι και αυτή που διαβάσαμε στο euro2day για «το hedge fund "Third Point", το οποίο έβγαλε τεράστια κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα» και τώρα ενδιαφέρεται  να επενδύσει σε ελληνικές εταιρείες!

Με πιο απλά λόγια η εν λόγω εταιρία, έβγαλε 500 εκ κέρδος το 2012 «στοιχηματίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί να φύγει από την ευρωζώνη, καθώς είχε αγοράσει πολλά ομόλογα το καλοκαίρι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Με αυτή την κίνηση πέτυχε την ευχάριστη έκπληξη στη δύσκολη χρονιά που χαρακτήρισε όλη την υπόλοιπη βιομηχανία των hedge funds». Για σκεφτείτε το για μια στιγμή.... Η εν λόγω εταιρία τζόγαρε κάποια από τα κεφάλαιά της και αγόρασε ως σκουπίδια τα ελληνικά ομόλογα. Στη συνέχεια  τα μεταπώλησε στη διπλάσια τιμή. Υπό αυτήν την έννοια κέρδοσκόπησε σε βάρος της χώρας δύο φορές! Την μία όταν αγόρασε 17 σεντς στο ευρώ και την δεύτερη όταν αυτά τα 17 σεντς τα πούλησε προς 34 σεντς!!!Τώρα η εν λόγω εταιρία --και άλλες παρεμφερείς--  ετοιμάζεται να κερδοσκοπήσει για μια ακόμη φορά: Με τα κέρδη που τόσο εύκολα έβγαλε είναι έτοιμη να αγοράσει, προφανώς τζάμπα, ό,τι φιλέτο είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν οι «Σαμαράς και συνεταίροι»  στην κυβέρνηση.Αυτές είναι οι επενδύσεις και οι επενδυτές τους οποίους περιμένουνε  οι κυβενρώντες μας για να μας ...σώσουν.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ