2013-01-12 22:48:03
Φωτογραφία για Πλημμύρισαν πάλι περιοχές στην Λέσβο
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Βατό τον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Βαγγέλη Γιαβάση, τον Πρόεδρο... της Δημοτικής Καλλονής, Αθανάσιο Ελευθερίου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δαφίων, Νίκο Μαμουρίδη, σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε πληγείσες από τη σφοδρή νεροποντή της Παρασκευής περιοχές του Λεκανοπεδίου Καλλονής και ειδικότερα της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής και της Τοπικής Κοινότητας Δαφίων.

Τα ληφθέντα προληπτικά μέτρα στις διανοίξεις των ποταμιών και λαγκαδιών, λειτούργησαν αποτελεσματικά και απέτρεψαν ζημιές από τη νεροποντή. Διαπιστώθηκε όμως, ότι κατά την έξοδο του ποταμού που διασχίζει την Καλλονή προς το ποτάμι στις «9 καμάρες», υπερχείλισε και πλημμύρισαν μεμονωμένα αγροκτήματα, σε μικρή έκταση. Δεδομένου ότι η κατά νόμο αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμαρχος επικοινώνησε αμέσως με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Ηρακλή Βερβέρη, ζητώντας του σε συνεργασία με τους Αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Καλλονής, Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο, να μεταβεί ειδικό μηχάνημα για την εκβάθυνση του εν λόγω χειμάρρου, κατά την εκβολή του προς την πλευρά του γεφυριού «9 καμάρες».


Το μεσημέρι οι κ. Βουνάτσος και Βατός, μετέβησαν στο Πέραμα και ειδικότερα στην τοποθεσία «Τα’ αμπάρια» (πρ. Εργοστάσιο Θεοδ. Φράγκου), όπου στην εκεί γέφυρα σφηνώθηκε ογκώδης κορμός δέντρου, με αποτέλεσμα να φράξει η γέφυρα και να μειωθεί η υπερχείλιση, χωρίς – ευτυχώς – να προκληθούν ζημιές. Επισκέφθηκαν ακόμη, την συνεχόμενη περιοχή «Κούμανος», όπου επίσης σημειώθηκε υπερχείλιση και επλήγη παρακείμενη οικία.

Στις παραπάνω περιοχές της Γέρας, ο κ. Βουνάτσος συναντήθηκε και συνεργάστηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη, Ηρακλή Βερβέρη, τον συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη στην Πολιτική Προστασία, Στρατή Βερβέρη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Περάματος, Κίμωνα Χρυσίδη και τους Δημοτικούς Συμβούλους, Θέμη Αθανάση και Κωνσταντίνα Κοτζαδημητρίου, για τις επιβαλλόμενες ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος, μαζί με τον κ. Βατό και την Πρόεδρο των Λουτρών, Άννα Σαμαρτζή επισκέφθηκε την Κοινότητα Λουτρών, όπου διαπιστώθηκαν μικρότερης έκτασης και έντασης παρόμοια προβλήματα, από τη νεροποντή.

http://www.lesvospost.com/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ