2013-01-16 03:57:03
Φωτογραφία για Καμία αύξηση σε μισθούς και συντάξεις το 2013
Απέρριψε κάθε ενδεχόμενο νέας αύξησης στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις το 2013, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το 2013 δεν επιτρέπει καμία νέα αύξηση» σε αυτούς τους δύο τομείς.

«Θα συνεχίσουμε τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των κοινωνικών ανισοτήτων», είπε ο κ. Πόντα, προσθέτοντας ότι δεν είναι βιώσιμο και ρεαλιστικό το ενδεχόμενο για νέα αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις το 2013.

Ο ίδιος επέστησε την προσοχή σε θέματα που αφορούν την άνιση όπως είπε- κατανομή των δημοσίων υπαλλήλων σε διάφορους τομείς, με αποτέλεσμα κλάδοι, όπως αυτός της υγείας, να έρθουν αντιμέτωποι με έλλειψη προσωπικού, ενώ σε άλλους τομείς να υπάρχει πλεόνασμα υπαλλήλων.

Γι'αυτό το λόγο, πρόσθεσε ο κ. Πόντα, είναι αναγκαία η κατανομή των υπαλλήλων με βάση κριτήρια που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες κάθε τομέα.

Αναφερόμενος στο θέμα των μισθών ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων που αμείβονται πολύ υψηλότερα σε σχέση με άλλες ειδικότητες, όπως γιατροί, καθηγητές ή πυροσβέστες, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα περιορίσουν, αρχικά, τις ανισότητες και θα οδηγήσουν σε εξισορρόπηση των επιπέδων των μισθών σε όλους τους τομείς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ