2012-03-28 04:36:39
Φωτογραφία για Δεν άντεξε και ράγισε ακόμα και η Ακρόπολη!
Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ταλέμπ Ριφάι και ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος. Ο κ. Ριφάι, ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη από τον Έλληνα Υπουργό, ενώ παρακολούθησε την καταβίβαση του εξωτερικού λίθου της βόρειας γωνίας της Δυτικής πλευράς του Παρθενώνα, βάρους 7 τόνων.

Ο λίθος παρουσιάζει ρωγμές κατά την εγκάρσια διεύθυνση, λόγω των γεωλογικών στρώσεων του μαρμάρου και των καταπονήσεων από σεισμικές δράσεις και θα απαιτηθεί η ενίσχυση του με ράβδους τιτανίου.

“Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσεις για τους σύγχρονους Έλληνες, τους Έλληνες του σήμερα που είναι τόσο αφοσιωμένοι και δεμένοι με το παρελθόν τους και διαφυλάττουν την ιστορία τους που είναι ιστορία αιώνων. Πάντα είχαμε πίστη να συνδέσουμε τους δύο αυτούς τομείς, τον πολιτισμό και τον τουρισμό και η Ακρόπολη θα είναι πάντα το κόσμημα της Μεσογείου και ένα από τα πιο ελκυστικά και ενδιαφέροντα μνημεία του κόσμου”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ριφάι .
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ