2013-02-11 17:31:03
Φωτογραφία για Μανιακός εκτελεστής σκοτώνει με περίστροφο αδέσποτα στη Σαλαμίνα
Δύο ζώα νεκρά πυροβολημένα στο κεφάλι με περίστροφο και ένα παράλυτο (στο οποίο έγινε ευθανασία) εντόπισε μέσα σε μερικές μέρες η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) σε διαφορετικά σημεία του νησιού μετά από καταγγελίες κατοίκων. Στα Βασιλικά Σαλαμίνας (περιοχή 8ης Στάσης) εντοπίστηκαν νεκρά χτυπημένα με περίστροφο δύο αδέσποτα χθες 9/2. Τους πυροβολισμούς άκουσαν την προηγούμενη μέρα λίγο μετά τις 19:00 κάτοικοι της περιοχής και ειδοποίησαν τους ανθρώπους της Ζ.Ο.Ε.Σ.

Τα δύο αρσενικά λυκοσκυλάκια είχαν πυροβοληθεί εξ επαφής στο κεφάλι. Τα βρήκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το θέαμα ήταν σοκαριστικό ακόμα και για τους αστυνομικούς που πήγαν επί τόπου μόλις τους ειδοποίησαν.

Στην περιοχή της 8η Στάσης ζουν αρκετά αδέσποτα των οποίων η ζωή κινδυνεύει από τον μανιακό, που αρέσκεται να σκοτώνει αυτά τα πλάσματα. Κάτοικοι λένε ότι θύματα πέφτουν συχνά και γάτες.


Είτε ο δράστης είναι ένας, είτε είναι πολλοί, βέβαιο είναι πως πρόκειται για ανθρώπους με εγκληματική συμπεριφορά και χαρακτήρα. Μόνο κάποιος ψυχικά διαταραγμένος μπορεί να εκτονώνεται σκοτώνοντας ζώα. Και μπορεί τώρα να εγκληματεί εις βάρος των ανυπεράσπιστων ζώων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κακοποιήσει βάναυσα π.χ. και τα παιδιά κάτω από «κατάλληλες» συνθήκες.

Πυροβόλησαν έγκυο σκυλίτσα

Σύμφωνα πάντα με τη Ζ.Ο.Ε.Σ. στις αρχές Φεβρουαρίου εντοπίστηκε μια έγκυος σκυλίτσα στην περιοχή Νταμάρι κοντά στην Αγία Κυριακή να φέρει τραύμα από όπλο.

Ο δράστης είχε στοχεύσει ακριβώς πάνω στην σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να παραλύσουν τα πίσω άκρα του ζώου. Το βλήμα αφαιρέθηκε, παραδόθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Σαλαμίνας - ώστε να γίνει βαλλιστική έρευνα - και όπως είπε στο www.zoosos.gr η Νάντια Ζόμπολα, πρόεδρος της Ζ.Ο.Ε.Σ. σύμφωνα με την Αστυνομία το όπλο, που χρησιμοποιήθηκε, ήταν περίστροφο και όχι καραμπίνα.

Σύμφωνα πάντα με την Ζ.Ο.Ε.Σ. ο κτηνίατρος, που εξέτασε το ζώο, από τις ακτινογραφίες και τις σχετικές εξετάσεις διαπίστωσε ότι η κατάσταση του είναι μη αναστρέψιμη (μόνιμη παράλυση των πίσω άκρων) γι’ αυτό και αποφασίστηκε να προσχωρήσουν σε ευθανασία.

Για τη θανάτωση των δύο ζώων και για τον τραυματισμό της σκυλίτσας που εγκυμονούσε έγινε καταγγελία στο Α.Τ. Σαλαμίνας.

Έγκλημα η ευθανασία, έγκλημα και η στείρωση εγκύων ζώων αλλά Αναφορικά με την ευθανασία της εγκυμονούσας σκυλίτσας διαβάζουμε στο http://happydogsworld.com «Η ευθανασία σε κυοφορούντα ζώα, απαγορεύεται ΡΗΤΑ από τον κατασκευαστή του φαρμάκου. Η κατάσταση της υγείας της μπορεί να ήταν μη αναστρέψιμη, ωστόσο η ευθανασία ΔΕΝ επιτρέπεται σε αυτή την περίπτωση.

Πολύ θα θέλαμε να δούμε ποιος ήταν αυτός ο Κτηνίατρος και τι πρόκειται να κάνει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και το ΓΕΩΤΕΕ για τον συνάδελφό τους, στους οποίους θα αποστείλουμε το παρόν δημοσίευμα».

Εντούτοις οφείλουμε να τονίσουμε πώς όταν τα περιστατικά με τα κακοποιημένα, εγκαταλελειμμένα, άρρωστα ζώα είναι πολλά και οι δυνάμεις εκείνων, που έχουν αναλάβει εθελοντικά αυτό το έργο – χωρίς τη στήριξη της Πολιτείας (βλέπε Δήμος) – διαρκώς μειώνονται είναι πολύ πιθανό να έχουμε τέτοιες περιπτώσεις.

Η διεθνής βιβλιογραφία τονίζει στους κτηνιάτρους πόσο παρακινδυνευμένο είναι να γίνεται στείρωση σε ζώο που εγκυμονεί, αν η κύηση είναι προχωρημένη, καθώς είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος της ακατάσχετης αιμοραγίας, που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο του θηλυκού.

Εντούτοις πολλοί κτηνίατροι στειρώνουν εγκυμονούσες σκυλίτσες και γατούλες, γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αντέξουμε τον πληθυσμό των αδέσποτων, ο οποίος αυξάνεται.

Ούτε οι υιοθεσίες γίνονται εύκολα, ούτε χορηγοί βρίσκονται για να καλύπτονται οι ανάγκες σε φάρμακα και τροφές, ούτε πολλοί είναι οι εθελοντές που ξοδεύουν τον χρόνο τους ή τα προσωπικά τους χρήματα για το καλό των ζώων.

Ναι η δεοντολογία πάει περίπατο και η ευθανασία ή έκτρωση χαρακτηρίζεται ως δολοφονία, αλλά πραγματικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατηγορήσεις κάποιον όταν άλλη επιλογή δεν υπάρχει.

Δυστυχώς είναι τέτοιο το πρόβλημα της διαχείρισης των ζώων που έχουμε φτάσει στο σημείο να μετράμε πιο είναι το μικρότερο έγκλημα, ποια συμπεριφορά είναι λιγότερο επιζήμια…
zoosos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ