2013-02-12 16:56:04
Φωτογραφία για Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την επέκταση του ΟΚΑΝΑ στο ΠΑΓΝΗ
Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την επέκταση του ΟΚΑΝΑ στο ΠΑΓΝΗ με κονδύλια της Περιφέρειας Κρήτης Με οικονομικούς πόρους της Περιφέρειας Κρήτης διευρύνεται το έργο μιας πολύ σημαντικής κοινωνικής δομής για την Ανατολική Κρήτη.

Πρόκειται για την επέκταση των εγκαταστάσεων της Μονάδας ΟΚΑΝΑ Ηρακλείου, που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την επέκταση του ΟΚΑΝΑ στο ΠΑΓΝΗ, ένα έργο με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η τροποποίηση του υπάρχοντος ισόγειου κτιρίου (117,86 τ.μ.) και προσθήκη κατ’ επέκταση διώροφου κτιρίου (88,00 τ.μ.), για τη στέγαση των εγκαταστάσεων της μονάδας ΟΚΑΝΑ Ηρακλείου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για θεραπεία, περίπου 350 ατόμων.

Η σύμβαση υπογράφτηκε παρουσία του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη, του διοικητή του ΠΑΓΝΗ Νίκου Κοκκίνη, της ψυχολόγου του ΟΚΑΝΑ Ηρακλείου Ιωάννας Μπαριτάκη, και της διευθύντριας των τεχνικών υπηρεσιών ΠΕ Ηρακλείου Χαράς Παρασύρη.


«Για μια ακόμα φορά η Περιφέρεια Κρήτης αποδεικνύει και αναδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο. Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και την ΠΕ Ηρακλείου, με πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, και σε συνεργασία με τις διοικήσεις 7ης ΥΠΕ και ΠΑΓΝΗ υπογράψαμε σήμερα την προγραμματική σύμβαση για την επέκταση του ΟΚΑΝΑ» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι τέτοιες δράσεις πρέπει να υποστηρίζονται και είναι ευθύνη της Περιφέρειας να συμβάλλει ώστε να μην υπάρχουν αυτά τα μεγάλα προβλήματα από νέους ανθρώπους που περιμένουν σε λίστες αναμονής για απεξάρτηση».

Ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης δήλωσε ότι «σήμερα δίνουμε άλλη μια ‘μάχη’ για να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη μάστιγα της εποχής μας που λέγεται ναρκωτικά. Βεβαίως η μεγάλη μας παραίνεση είναι η μη εμπλοκή με τα ναρκωτικά».

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Κοκκίνης αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη που προώθησε-όπως είπε- γρηγορότερα την σχετικές διαδικασίες για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης τονισε ότι «με τις νέες κτιριακές υποδομές θα καλύψουμε τις ανάγκες της Ανατολικής Κρήτης και ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος ο οποίος θα περιμένει σε λίστα αναμονής για την θεραπευτική του αγωγή». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ