2013-02-13 09:52:21
Φωτογραφία για Κατασκευάστηκε το πρώτο αυτοκρατορικό τρένο
Έναν πρωτότυπο τρόπο για να αυξήσουν τις επισκέψεις στο ανάκτορο των Βερσαλλιών σκέφτηκαν οι ιθύνοντες του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, μετατρέποντας τα βαγόνια του προαστιακού τρένου που συνδέει το Παρίσι με τις Βερσαλλίες σε δωμάτια του διάσημου «Château de Versailles».

Ήδη από τα τέλη του 2012 πέντε τρένα που εξυπηρετούν τη γραμμή είναι διακοσμημένα με αφίσες οι οποίες απεικονίζουν το βασιλικό ντεκόρ των Βερσαλλιών. Συγκεκριμένα, οι 55.000 επιβάτες που χρησιμοποιούν το τρένο θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στην αίθουσα των καθρεφτών (Hall of Mirrors), στην έκθεση των μαχών (Gallery of Battles) και στα διαμερίσματα της Μαρίας Αντουανέτας(Marie-Antoniette Εstate) δίνοντας μια βασιλική νότα στη διαδρομή τους.

Οι σκηνές από τις Βερσαλλίες έχουν μεταμορφώσει πλήρως τα βαγόνια του περίφημου αστικού τρένου RER, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και βασιλικό κλίμα στους εκατοντάδες επιβάτες του.


Η «μετατροπή» του τρένου σε παλάτι χρηματοδοτείται από το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι επισκέψεις στο ιστορικό μνημείο και να συνδεθεί η ιστορία του παρελθόντος με το σύγχρονο παρόν. Η βασιλική διακόσμηση των τρένων για διαρκέσει για δύο χρόνια.

Ελληνικός πλούτος

Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να διακοσμήσει και τους συρμούς των τρένων στην Ελλάδα, μιας και οι επισκέψεις στα ελληνικά μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους είναι μειωμένες.

Φανταστείτε τους συρμούς του μετρό διακοσμημένους με αφίσες από το Μουσείο της Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό και Ιστορικό Μουσείο αλλά και από σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Σε αυτό θα μπορούσαν να χωρέσουν και οι εμπορικές αφίσες των εμπορικών καθώς αποδίδουν χρηματικά οφέλη στην εταιρεία.

Δεν είναι τίποτε άλλο από μια έξυπνη, πρωτότυπη και φθηνή προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού την οποία θα πρέπει να σκεφτεί και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού.

parapolitika.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ