2013-02-13 12:31:02
Φωτογραφία για Παραμένει υπό κατάληψη το ΙΚΑ Ξάνθης από εργαζόμενους και απολυμένους [video]
Ανένδοτοι να σταματήσουν την κατάληψη στο ΙΚΑ Ξάνθης παρουσιάζονται οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι του υποκαταστήματος.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος της Ξάνθης καθώς και οι επτά υπό απόλυση εργαζόμενοι, (προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ 9Κ/2008) συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, προχωρώντας σε κατάληψη του κτηρίου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις απολύσεις, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του ΙΚΑ Ξάνθης κατά ¼ του προσωπικού του, με 15 μόλις εργαζόμενους να απομένουν πλέον στο εργατικό δυναμικό του υποκαταστήματος για την εξυπηρέτηση 56.000 ασφαλισμένων.

Οι επτά απολυμένοι εργαζόμενοι, που αρνούνται να υπογράψουν τις απολύσεις τους, κινούνται πλέον δικαστικά προσφεύγοντας στο ΣτΕ πανελλαδικά, ενώ εμφανίζονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να βρεθεί κάποια λύση. Το απόγευμα της Τετάρτης του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον του ΙΚΑ Ξάνθης μετά και τη νέα του αποδυνάμωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Ξάνθης.

Στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται σωματεία και φορείς της Ξάνθης, καθώς και το ΠΑΜΕ οι οποίοι συνεπικουρούν τις κινητοποιήσεις και την κατάληψη του ΙΚΑ Ξάνθης.

thrakitoday.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ