2013-02-13 12:30:03
Φωτογραφία για Για το πρώτο «διπλό» στην Ισπανία
Γουρλίδικη θέλει ο Ολυμπιακός να είναι η 13η επίσκεψη του στην Ισπανία για την αναμέτρηση με την Λεβάντε. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τι έχουν κάνουν ως τώρα οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί το βράδυ της Πέμπτης (14/2) στην έδρα της Λεβάντε για την φάση των «32» του Europa League και θα επιδιώξει να πάρει την πρώτη του νίκη στα ευρωπαϊκά Κύπελλα επί ισπανικού εδάφους.

Η παράδοση του Ολυμπιακού στην Ισπανία ξεκινά από τη σεζόν 1992/93 και την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Έκτοτε οι πρωταθλητές Ελλάδας βρέθηκαν συνολικά 12 φορές αντιμέτωποι με ισπανικούς συλλόγους (Τενερίφη, Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Λα Κορούνια).

Από το 1997 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει με συχνότητα ισπανικούς συλλόγους, όλους στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τέσσερις φορές στο δρόμο του έχει βρεθεί η Ρεάλ Μαδρίτης, από δύο οι Βαλένθια και Λα Κορούνια, και μία η Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Πριν το 1997 οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με Σεβίλλη και Τενερίφη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Η παράδοση ωστόσο, για τον Ολυμπιακό στην Ισπανία δεν είναι θετική.

Σε 12 ματς ο Ολυμπιακός μετράει 10 ήττες και μόλις δύο ισοπαλίες (με Λα Κορούνια και οι δύο). Μάλιστα, ο απολογισμός τερμάτων είναι 27 κατά και 9 υπέρ. Παρακάτω ακολουθεί ο πίνακας με όλα τα ματς των πρωταθλητών Ελλάδας στην Ισπανία.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ