2013-02-13 23:56:03
Φωτογραφία για ΕΣΠΑ: Ως τον Μάρτιο ξεκαθαρίζουν τα «κοιμώμενα» έργα
Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη στην Ελλάδα του Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική κ. Johannes Hahn, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη... διαδοχικές συναντήσεις των περιφερειαρχών τόσο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη σε μια προσπάθεια να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Αντικείμενο λοιπόν των συναντήσεων η καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και το ξεκαθάρισμα της λίστας με τα “κοιμώμενα έργα” ο αριθμός των οποίων αγγίζει τα 5.000 και η αξία τους υπερβαίνει τα 11 δισ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα ξεκαθαρίσουν οι περιφερειάρχες τα “κοιμώμενα έργα”. Παράλληλα παρουσιάστηκαν δράσεις απλοποίησης των διαδικασιών για την απορρόφηση.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί υπουργικό Συμβούλιο με βασικό θέμα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στόχος είναι όχι ένα ακόμη ΕΣΠΑ αλλά ένα διαφορετικό ΕΣΠΑ που θα παρέχει προστιθέμενη αξία. Σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα στη διαδικασία απορρόφησης των κονδυλίων.

Ανέφερε δε ότι με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία η απορρόφηση της Ελλάδας είναι 5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
2 VIDEOS: Ρεάλ - Μάντσεστερ Γ. 1-1
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
2 VIDEOS: Ρεάλ - Μάντσεστερ Γ. 1-1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ