2013-02-14 12:57:03
Φωτογραφία για Διοικητής Ασφάλειας συνελήφθη για «προστασία»
Διοικητής Ασφάλειας, υπαστυνόμος Β΄, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, με την κατηγορία ότι πουλούσε «προστασία» σε καταστήματα αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί του συνελήφθησαν ένας απόστρατος αστυνομικός και ένας Πακιστανός, μέλος της ομάδας.

Ο αστυνόμος ήταν διοικητής στο Β΄ Τμήμα Ασφάλειας του Αιγάλεω και όπως έγινε γνωστό, μαζί με τον απόστρατο συνάδελφό του και τον Πακιστανό, πήγαιναν κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο κέντρο της Αθήνας και αφού έμπαιναν σε καταστήματα αλλοδαπών,τους έλεγαν ότι δήθεν είχαν πάει για έλεγχο.

Όπως τους έλεγαν «ήλεγχαν» για παράνομα τσιγάρα και άλλα είδη τα οποία δεν είχαν δηλώσει στην Εφορία.

Χθες το βράδυ ο απόστρατος αστυνομικός και ο Πακιστανός μπήκαν σε ένα κατάστημα αλλοδαπού και αφού έριξαν μία ...«ματιά», είπαν στον ιδιοκτήτη του ότι είχαν εντοπίσει τσιγάρα που είχαν εισαχθεί παράνομα.


Για να μην τον συλλάβουν, όπως του είπαν, του ζήτησαν 2.000 χιλιάδες ευρώ (τόσα ζητούσαν απ΄ όλους τους καταστηματάρχες για να μην τους κάνουν ...«ελέγχους»).

Ο ιδιοκτήτης όμως αντέδρασε και τους είπε ότι τα προιόντα του είναι νόμιμα. Τότε ο Πακιστανός της ομάδας των ...αστυνομικών εμφάνισε μία δικιά του σακούλα με τσιγάρα, τα οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν παράνομα και ότι τα είχε βρεί στο μαγαζί.

Για να μην του «κάνει μήνυση» ζήτησε από το ιδιοκτήτη 700 ευρώ. Αυτός τους έδωσε 400, αλλά οι ...«ελεγκτές» δεν εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι.

Τη στιγμή εκείνη εμφανίστηκε ο διοικητής του Β΄ Τμήματος Ασφάλειας Αιγάλεω, ο οποίος είπε πως θα συλλάμβανε αυτός τον ιδιοκτήτη το καταστήματος για τα «παράνομα τσιγάρα» που υποτίθεται οτι βρέθηκαν στο κατάστημά του.

Ειδοποιήθηκε η Ομάδα ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης και όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο κατάστημα, διαπίστωσαν ότι μέσα ήταν και ο αστυνόμος.

Ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και μετά από εντολή του διευθυντή της, Παναγιώτη Στάθη, όλη η ομάδα «ελέγχου» που πήγε στο κατάστημα του αλλοδαπού, οδηγήθηκε στην υπηρεσία.

Εκεί διαπιστώθηκε η ...δεύτερη «δουλειά» που έκανε ο αστυνόμος με τη βοήθεια του απόστρατου συναδέλφου του και του Πακιστανού και συνελήφθησαν.

iliaoikonomia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ