2013-02-14 15:38:03
Φωτογραφία για Περικοπές - Νέο σοκ μειώσεων για στρατιωτικούς
“Αποσύνδεση” από τις περικοπές ζητάνε με δραματικό τρόπο οι στρατιωτικοί, οι οποίοι πράγματι όπως κουραστικά πλέον επαναλαμβάνει ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος έχουν αποσυνδέσει το καθήκον τους από την διαρκή επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση και την τρόϊκα. Όμως πλέον είναι σαφές ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί και αυτά που έρχονται, οδηγούν τους στρατιωτικούς, είτε σε παραίτηση, είτε σε κατάθλιψη!

Και κάποιος θα πρέπει να μεταφέρει στον πρωθυπουργό, την πραγματική εικόνα που επκρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Γιατί είναι προφανές ,μετά και από την συνάντησή του με τα προεδρεία των “θεσμικών” Ενώσεων Αποστράτων, ότι δεν έχει ακριβή εκτίμηση της κατάστασης.

“Συναγερμός” έχει σημάνει από τα όσα αναφέρονται στην ανεπίσημη μετάφραση από το αγγλικό κείμενο του μνημονίου συνεννόησης και σύμφωνα με τα οποία για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους στρατιωτικούς προβλέπονται:


«….. κατάργηση αυτόματων προαγωγών στις ένοπλες δυνάμεις έως το 2014 με ετήσια απόδοση τουλάχιστον 88 εκατομμύρια ευρώ καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ….».

Όπως επισημαίνει σε έγγραφό του ο ΣΥΣΜΕΔ “σύμφωνα, εξάλλου, με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη ΒτΕ τη 07-2- 2013, και σύντομα θα συζητηθεί στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων αυτής, με τίτλο: «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» προβλέπονται, μεταξύ των άλλων, περικοπές ειδικών μισθολογίων (ένστολων) για το έτος 2013 της τάξης των 78 εκατομμυρίων ευρώ και νέο μισθολόγιο για ένστολους για το έτος 2014 της τάξης των 88,2 εκατομμυρίων ευρώ”.

Ο ΣΥΣΜΕΔ ζητά να παραστεί αντιπροσωπεία του στην συζήτηση που ξεκινά σήμερα στην επιτροπή της Βουλής, για να εξηγήσει τι θα σημάνουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις τα όσα προβλέπονται. Διάλυση...

http://www.onalert.gr/stories/aposyndesi-apo-tis-perikopes-kai-tin-troika-zitane-oi-stratiotikoi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
10 ζώα που κοιμούνται περίεργα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
10 ζώα που κοιμούνται περίεργα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ