2013-02-14 20:35:45
Φωτογραφία για Κάκιστος ο Παναθηναϊκός,έχασε εύκολα στη Μόσχα
Εκμεταλλευόμενη την καθίζηση του Παναθηναϊκού στο β' ημίχρονο, η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 86-69 και τον προσπέρασε στη βαθμολογία με απολογισμό 5-2 στο τέλος του α' γύρου του TOP-16.

Ο Παναθηναϊκός αν και κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι στο α' ημίχρονο, στην επανάληψη έχασε τη συγκέντρωση και την υπομονή του, δίνοντας την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να τρέξει και τελικά να επικρατήσει με σκορ 86-69.

Η ΤΣΣΚΑ από την πλευρά της, δεν είχε περιθώρια για τρίτη διαδοχική ήττα στην Ευρωλίγκα (μετά τις ήττες από τη Μάλαγα και τη Ρεάλ) και έπαιξε ψυχωμένα στο β' ημίχρονο, χτίζοντας μία διαφορά που της ήταν αρκετή για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. 

Πλέον, η ΤΣΣΚΑ με απολογισμό 5-2 στο TOP-16 προσπέρασε τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο για τους "πράσινους" που την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσουν τη Ζαλγκίρις εκτός έδρας.

Στα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλά για ένα ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη δεν άντεξε στο ρυθμό της ΤΣΣΚΑ και υπέστη απίστευτη καθίζηση. Εκπληκτικοί οι Τεόντοσιτς, Ουίμς με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, καθοριστικός ο Καούν με 13 πόντους.

Ο αγώνας:

Με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Τσαρτσαρή και Σχορτσανίτη ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός του οποίου ήταν εμφανής η επιθυμία να παίξει σε χαμηλό τέμπο και να μην δώσει την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να τρέξει. Οι "πράσινοι" πέρασαν μπροστά στο σκορ με καλάθι του Τσαρτσαρή για το 7-8 στο 4', όμως οι γηπεδούχοι έκτοτε ανέκτησαν το προβάδισμα και έδειξαν να πατάνε πιο καλά στο παρκέ.

Μετά από κάρφωμα του Καούν, ο Τεόντοσιτς με τρίποντο έστειλε για πρώτη φορά την ΤΣΣΚΑ στο +7 (20-13) στο 8'. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, με 8 δικούς του πόντους στο τελευταίο δίλεπτο του δεκαλέπτου, έστειλε την ομάδα του για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (25-15).

Οι Ρώσοι είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ (6-10) και αυτό τους έδινε το προβάδισμα, ενώ είχαν και πολύ καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα (3/5 έναντι 1/6). Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά άστοχος, αλλά καλός αμυντικά, πλην από μερικές φάσεις που άφησε τους παίκτες της ΤΣΣΚΑ να σουτάρουν.

Αντέδρασε και μείωσε ο Παναθηναϊκός

Στο ξεκίνημα της β' περιόδου ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 5-0 με τους Ματσιούλις και Γκιστ μέσα σε ένα λεπτό, υποχρεώνοντας τον Μεσίνα να καλέσει άμεσα σε τάιμ άουτ. Οι "πράσινοι" βελτίωσαν την άμυνα τους, υποχρέωσαν σε λάθος τον Τεόντοσιτς στην επόμενη φάση και ο Γκιστ μείωσε σε 25-23. Μείωσαν στη συνέχεια σε 27-25 με το Λάσμε, αλλά ο Κρστιτς έκοψε το Σχορτσανίτη και στην επόμενη φάση έγραψε το 29-25.

Πάντως, οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο των ριμπάουντ και με κάθε ευκαιρία πηγαίναν σε δεύτερες επιθέσεις. Στο μεταξύ, είχε περάσει ξανά στο παρκέ ο Δημήτρης Διαμαντίδης αντικαθιστώντας τον Μπανκς που ήταν νευρικός σε άμυνα κι επίθεση. Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έκαναν με ευκολία το λάθος (7-3 στην ανάπαυλα), όμως ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ άστοχος και δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί.

Ο Σχορτσανίτης μείωσε σε 31-29, κέρδισε το αντιαθλητικό φάουλ, όμως έχασε τη βολή και ο Ματσιούλις το τρίποντο στη συνέχεια. Στα 6,7'' πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Διαμαντίδης μείωσε και πάλι στο καλάθι (33-31), όμως ο Τεόντοσιτς που είχε σιγήσει σε όλο το β' δεκάλεπτο, με την εκπνοή έγραψε το 35-31 της ανάπαυλας.

Παρασύρθηκε από το ρυθμό της ΤΣΣΚΑ

Με δύο τρίποντα από τους Γκιστ και Καπόνο, ο Παναθηναϊκός πλησίασε στον πόντο (39-38) στο 22', όμως δύο διαδοχικά λάθη τους κόστισαν στη συνέχεια. Ένα σερί 7-0 από πλευράς ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έκανε το το σκορ 46-38 και ξέφυγε μετά από ώρα ξανά με 8 πόντους διαφορά. Δύο άστοχα σουτ , ένα λάθος του Ούκιτς και δύο κακές επιθέσεις του Καπόνο, οδήγησαν σε μπλάκ άουτ τους "πράσινους".

Με τους Καούν και Ουίμς να σκοράρουν, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να φτάσουν στο +15 (58-43), παρασύροντας τον Παναθηναϊκό στο ρυθμό τους, που έμοιαζε να έχει χάσει τον προσανατολισμό του στο παρκέ. ο Διαμαντίδης επέστρεψε στο παρκέ, για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια.

Η διαφορά παρέμεινε στους 15 πόντους (61-46, 64-49) μετά τα τρίποντα των Έρτσεγκ και Τεόντοσιτς στο 28', ενώ έφτασε και τους 16 (μέγιστη τιμή) με τον Τζάκσον στα 9'' πριν τη λήξη του δεκ. Οι παίκτες του Πεδουλάκη, είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους, ενώ δεν πήραν 2-3 συνεχόμενα φάουλ, κάτι που τους δημιούργησε και εκνευρισμό.

Ξέφυγε και με 26

Η ΤΣΣΚΑ συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο δ' δεκάλεπτο, υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό σε ολική  κατάρρευση. Οι "πράσινοι" βρέθηκαν να υπολείπονται με 26 πόντους διαφορά, έχοντας χάσει την υπομονή τους στο παρκέ. Κακή κυκλοφορία της μπάλας και κακή άμυνα, ήταν τα στοιχεία που επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει στο σκορ με 79-53 στο 33'.

Μετά από αρκετή ώρα, ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια αντίδρασης, κατεβάζοντας και πάλι το ρυθμό στα μέτρα του και τρέχοντας ένα σερί 10-0 έγραψε το 76-63. Ο Τεόντοσιτς έδωσε λύση στο στιγμιαίο μπλακ άουτ της ΤΣΣΚΑ, έξω από τα 6.75μ., ενώ λίγο αργότερα ο Τζάκσον με δικό του τρίποντο μπροστά από τον Διαμαντίδη έκανε το σκορ 85-67.

Στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, τίποτα δεν άλλαξε με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να φύγει από την Μόσχα με την βαριά ήττα (86-69), πληρώνοντας και την κούραση από την υπερπροσπάθεια στο ματς του τελικού.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 35-31, 66-50, 86-69

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 20(4), Μίτσοφ 10(1), Τζάκσον 11(2), Κρστιτς 8, Ουίμς 19(3), Ζοζούλιν, Έρτσεγκ 5(1), Κρίστμας, Καούν 13.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Ματσιούλις 15(3), Καπόνο 5(1), Ούκιτς 8(1), Λάσμε 12(2), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 5(1), Γκιστ 12(2), Μπανκς 3(1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 6.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άνοιξε το σκορ η Λεβάντε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άνοιξε το σκορ η Λεβάντε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ