2013-02-14 21:27:04
Φωτογραφία για Απέκλεισε την «Grexit» και έκανε συστάσεις ο Προβόπουλος
Σχεδόν απίθανη πλέον χαρακτήρισε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος μιλώντας... στο γαλλικό πρακτορείο AFP, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση σε μια πιο ενεργητική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Ο κίνδυνος για μια Grexit μειώθηκε δραστικά. Στην αρκετά μακριά λίστα των υποχρεώσεών μας βρίσκονται ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις στον παραγωγικό τομέα καθώς και εκείνον των υπηρεσιών, αναγκαίες βελτιώσεις στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και άλλα πολλά», ήταν μερικά από τα λόγια του κ. Προβόπουλου.

Πρόσθεσε ακόμα ότι κατά την πρώτη φάση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος δόθηκε μεν ιδιαίτερο βάρος στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, υποστήριξε όμως ότι οι προσπάθειες για δομικές μεταρρυθμίσεις παρέμειναν ημιτελείς. Αυτό είχε ως συνέπεια η πτώση του ΑΕΠ να είναι πολύ μεγαλύτερη του προβλεπομένου.

Ως γνωστόν, τις επόμενες ημέρες αναμένονται ελεγκτές της τρόικας ώστε να αξιολογήσουν την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων που υποχρεούται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση βάσει των δανειακών συμβάσεων. Από την έκθεσή τους εξαρτάται και η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, η οποία προσδοκάται να εγκριθεί από τη Σύνοδο των υπουργών της ευρωζώνης.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έκανε το 3-0 η Λεβάντε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έκανε το 3-0 η Λεβάντε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ