2013-02-15 06:18:03
Φωτογραφία για Μπερλουσκόνι: «Αναπόφευκτες» οι δωροδοκίες στο εξωτερικό
Μια «αναγκαία» πρακτική χαρακτήρισε τις δωροδοκίες που ενδεχομένως επιχειρούν να δίνουν στο εξωτερικό ιταλικές επιχειρήσεις ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος μίλησε σήμερα στην εκπομπή Agorà του Rai Tre.

«Το να πληρώνει κανείς δωροδοκίες στο εξωτερικό είναι αναγκαίο φαινόμενο» αφού, σε διαφορετική περίπτωση, «εκτός εθνικών συνόρων δεν πρόκειται κανείς πλέον να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες ιταλικές επιχειρήσεις», είπε ο Μπερλουσκόνι.

O Καβαλιέρε αναφερόταν στην σύλληψη του Τζουζέπε Όρσι, προέδρου της ιταλικής αμυντικής βιομηχανίας Finmeccanica, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκίες στην Ινδία με στόχο την πώληση δώδεκα ελικοπτέρων Agusta Westland.

«Στην Ιταλία και σε άλλες δημοκρατίες τα πράγματα αυτά δεν συμβαίνουν, αλλά είναι ανώφελο να κρίνει κανείς το τι συμβαίνει στην Ινδία. Πρόκειται για ασύλληπτες ηθικολογίες», πρόσθεσε ο μεγιστάνας του Τύπου, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Για τον Μπερλουσκόνι αν οι Ιταλοί δεν θέλουν να πληρώνουν αυτού του είδους τα «ποσοστά διαμεσολάβησης», θα πρέπει, τότε «να καταλάβουν ότι πρέπει να μένουν σπίτι τους». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ