2013-02-15 07:38:03
Φωτογραφία για Δ. Θεσσαλονίκης: Μετακινούνται περίπτερα για την απελευθέρωση δημόσιου χώρου
Ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες αποξήλωσης και μεταφοράς περιπτέρων από πεζοδρόμια... της πόλης για την απελευθέρωση και τη δημιουργία ζωτικού χώρου και ασφαλούς διέλευσης και χρήσης από τους πεζούς. Συγκεκριμένα χτες Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013, μετά από τη λήψη των σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και με τις οδηγίες της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας, μετακινήθηκαν τα περίπτερα στα νέα πεζοδρόμια επί της οδού Αλεξ. Σβώλου 16 και Αλ. Σβώλου 39-41.

Επίσης προγραμματίστηκαν –εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες- οι μετατοπίσεις περιπτέρων στις παρακάτω θέσεις:

- Σήμερα, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 επί της οδού Αλεξ. Σβώλου 1-3. (έναρξη εργασιών στις 8.30 το πρωί)

- Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 επί της οδού Αλεξ. Σβώλου 34

- Τρίτη 19/2 επί της οδού Εθν. Αμύνης 8

- Τετάρτη 20/2 επί της οδού Εθν. Αμύνης 2


Οι εργασίες της απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων περιπτέρων που υπήρχαν σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και μετατόπισης των υπολοίπων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους έτσι ώστε να μη προκαλούν προβλήματα στην διέλευση των πεζών, αποτελεί στόχο και προτεραιότητα της Διοίκησης του Δήμου στο πλαίσιο των αναπλάσεων των πεζοδρομίων της πόλης και της δημιουργίας συνθηκών βιώσιμης κινητικότητας.

Η μετατόπιση θέσεων των περιπτέρων, αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τοίχους παρακείμενων οικοδομών. Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις των περιπτέρων που καταργήθηκαν, οι δικαιούχοι τους είτε απεβίωσαν, είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ