2013-02-15 11:27:27
Φωτογραφία για Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI: Επταθέσιο με κορυφαία απόδοση
Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου, 2013) η Opel θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του πετρελαιοκινητήρα της 1.6 CDTI ECOTEC, στο Zafira Tourer. Ο νέος κινητήρας είναι ο καθαρότερος diesel στην ιστορία της Opel. Χάρη στην τεχνολογία “BlueInjection” SCR (selective catalytic reduction), ήδη πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Η νέα γενιά του 1.6 CDTI ECOTEC αποδίδει 100 kW/136 hp και ροπή 320 Nm, έχοντας εξαιρετική απόδοση στο Zafira Tourer, κατανάλωση μόλις 4,1 l/100 km και εκπομπές CO2109 g/km. Κανένα άλλο συμπαγές πολυμορφικό όχημα της αγοράς δεν προσφέρει ένα τέτοιο συνδυασμό υψηλής ροπής, επιδόσεων (μέγιστη ταχύτητα 193 km/h) και οικονομίας καυσίμου. Ο νέος, προηγμένος τετρακύλινδρος diesel 1600 κυβ. εκατ. της Opel γίνεται νέο πρότυπο επιδόσεων - λόγω υψηλής ισχύος και ροπής – και πολιτισμένης λειτουργίας, με ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβων, κραδασμών και τριγμών (χαρακτηριστικά NVH).


Ο νέος 1.6 CDTI ECOTEC και η καινοτόμος μονάδα ελέγχου κινητήρα έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά εσωτερικά από μία παγκόσμια ομάδα μηχανικών στο Τορίνο, το Ρίσελσχάιμ και την Αμερική. Επεκτείνει περαιτέρω την ευρεία γκάμα κινητήρων του Zafira , η οποία περιλαμβάνει πέντε diesel – μεταξύ των οποίων μία νέα μονάδα υψηλών επιδόσεων 2.0 BiTurbo CDTI με 143 kW/195 hp – και τέσσερις βενζινοκινητήρες, καθώς και εκδόσεις LPG και CNG Turbo. Με τόσες επιλογές, οι πελάτες μπορούν να ικανοποιήσουν τις ποικίλες ανάγκες και επιθυμίες τους. «Η Opel εξακολουθεί να αναβαθμίζει το ήδη επιτυχημένο Zafira Tourer με νέες και συναρπαστικές τεχνολογίες» δηλώνει ο Mike Ableson, Μέλος Δ.Σ. της Opel και Αντιπρόεδρος GM Europe, τμήμα Μηχανολογίας. «Ο νέος 1.6 CDTI ECOTEC δεν είναι μόνον ο καθαρότερος diesel στην ιστορία της Opel, αλλά κάνει το Zafira Tourer μας να ξεχωρίζει για μία ακόμα φορά: Απλά, δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο που να προσφέρει ένα τέτοιο συνδυασμό υψηλών επιδόσεων, κορυφαίας κατανάλωσης, άψογης πολιτισμένης λειτουργίας και κορυφαίας ποιότητας σε επταθέσια διάταξη».

Το βραβευμένο Opel Zafira Tourer – που πρόσφατα κέρδισε το ‘Χρυσό Τιμόνι 2012’ σε ψηφοφορία αναγνωστών Ευρωπαϊκών περιοδικών αυτοκινήτου – συνδυάζει πολυτέλεια, ποιότητα και κορυφαία ευελιξία στην καμπίνα με τεχνολογίες αιχμής, μερικές από τις οποίες είναι μοναδικές στην κατηγορία και ανεβάζουν τον πήχη στην ασφάλεια και την άνεση. Από τα πιο αξιόλογα τεχνολογικά χαρακτηριστικά είναι το μηχανοτρονικό σύστημα πλαισίου FlexRide, η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, το σύστημα προσαρμοζόμενου εμπρόσθιου φωτισμού AFL+ και το πανοραμικό παρμπρίζ που λούζει την καμπίνα με φυσικό φως. Πρόσθετη ευελιξία στο εσωτερικό του Zafira Tourer παρέχει η νέα γενιά Flex7, με μία μοναδική λειτουργία καθισμάτων lounge, χάρη στην οποία οι επιβάτες της δεύτερης σειράς απολαμβάνουν ένα απαράμιλλο επίπεδο ευρυχωρίας.

Ο 1.6 CDTI ECOTEC υπερέχει σε πολιτισμένη λειτουργία, επιδόσεις και περιβαλλοντική συμβατότητα

Χρησιμοποιώντας σύστημα ελέγχου καύσης κλειστού βρόγχου και αλουμινένιο μπλοκ, ο νέος 1.6 CDTI ECOTEC diesel που ξεκινά την καριέρα του με το Zafira Tourer στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα αντικαταστήσει τους υπάρχοντες κινητήρες 1.700 κυβ. εκατ. και ορισμένες λιγότερο ισχυρές δίλιτρες εκδόσεις. Κύριοι στόχοι εξέλιξης ήταν η κορυφαία απόσβεση θορύβων, κραδασμών και τριγμών, η υψηλή πυκνότητα ισχύος/ροπής και η χαμηλή κατανάλωση. Αρχικά, η μέγιστη ισχύς και ροπή ορίστηκαν στα 100 kW/136 hp και 320 Nm αντίστοιχα: συγκριτικά με τον κινητήρα 1.700 κυβ. εκατ. παλιότερης γενιάς οι αυξήσεις αυτές αντιστοιχούν σε 4,6% και 6,6%. Συγκριτικά με τους ομοίως ισχυρούς δίλιτρους diesel του Zafira Tourer, η κατανάλωση της νέας γενιάς 1.6 CDTI μειώνεται μέχρι 10%.

Η μέτρια κατανάλωση και οι πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων του Zafira Tourer 1.6 CDTI – συγκριτικά με τη βενζινοκίνητη έκδοση – είναι εφικτές με τη χρήση του συστήματος επιλεκτικής καταλυτικής μείωσης “BlueInjection” της Opel - Selective Catalytic Reduction (SCR).

Σε αυτή τη φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία μετεπεξεργασίας καυσαερίων, ένα αβλαβές υγρό με την ονομασία AdBlue®, που αποτελείται από ουρία (οργανική ένωση) και νερό, ψεκάζεται στα καυσαέρια. Το διάλυμα διασπάται σε αμμωνία, η οποία αποθηκεύεται στη συνέχεια σε ένα καταλυτικό υπόστρωμα. Το οξείδιο του αζώτου (NOx) εισέρχεται στον καταλύτη μέσω των καυσαερίων και στη συνέχεια επιλεκτικά ανάγεται σε άζωτο και νερό.

Εξαιρετική ισορροπία επιδόσεων και οικονομίας καυσίμου

Το νέο Zafira Tourer 1.6 CDTI το οποίο θα λανσαριστεί μέσα στο 2013 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές αγορές όπου το πολύ χαμηλό επίπεδο εκπομπών CO2 -μόλις 109 g/km – θα αποτελεί πλεονέκτημα λόγω ευνοϊκού συστήματος φορολογίας σε χώρες όπως Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία. Η άριστη ισορροπία οικονομίας καυσίμου και επιδόσεων αναμένεται να συμβάλλει στην επιτυχία του και σε άλλες σημαντικές αγορές diesel όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ