2013-02-16 00:53:02
Φωτογραφία για Την επιτάχυνση της κατασκευής της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πειραιά-Θριασίου, ζητά ο Κατσαφάδος
από το Γραφείο Τύπου

Την επιτάχυνση της κατασκευής της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πειραιά-Θριασίου, ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Ανάπτυξης, ο βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος. 

Ο κ. Κατσαφάδος, επικαλούμενος την τριμερή συμφωνία ανάμεσα στην Cosco, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Hewlett Packard που μετατρέπει τον Πειραιά σε διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων με παγκόσμια εμβέλεια, επισημαίνει πως αναγκαία συνθήκη για την ενεργοποίηση της συμφωνίας, είναι η κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει τον Πειραιά με το Θριάσιο, μέσω του Ικονίου.

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης

Κύριε Υπουργέ

Η τριμερής συμφωνία ανάμεσα στην Cosco, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Hewlett Packard δημιούργησε κλίμα ελπίδας.

Η συγκεκριμένη συμφωνία μετατρέπει τον Πειραιά σε διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευμάτων, με παγκόσμια εμβέλεια.


Αναγκαία συνθήκη για την ενεργοποίηση αυτής της συμφωνίας είναι η κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει τον Πειραιά με το Θριάσιο, μέσω του Ικονίου.

Το χρονοδιάγραμμα για την ενεργοποίηση της συμφωνίας προέβλεπε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει η μεταφορά εμπορευμάτων από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο στόχος αυτός δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται αφού υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου.

Αν παραταθεί η αβεβαιότητα και η καθυστέρηση ενδέχεται να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στη συμφωνία, κάτι που στην παρούσα φάση θα ήταν ολέθριο.

Η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, που μαστίζεται από την ανεργία, έχει ανάγκη από επενδυτικές πρωτοβουλίες και συμφωνίες όπως αυτή που επετεύχθη και μετατρέπει το λιμάνι σε διαμετακομιστικό κόμβο για τη Μεσόγειο, την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Αποτελεί συνεπώς κορυφαία προτεραιότητα η επιτάχυνση και η τήρηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων σε ότι αφορά την κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει τον Πειραιά με το Θριάσιο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Εάν θα αναλάβει πρωτοβουλία για την επιτάχυνση του έργου κατασκευής της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πειραιά-Θριασίου.

2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμφωνία ανάμεσα στην Cosco,την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Hewlett Packard.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κώστας Κατσαφάδος

Βουλευτής Ν.Δ Α' Πειραιώς και Νήσων
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ