2013-02-16 14:54:01
Φωτογραφία για Την Κυριακή η έναρξη του καρναβαλιού των Λεχαινών
Την πρώτη του έξοδο πραγματοποίησε χθες το βράδυ στα Λεχαινά το άρμα του Βασιλιά Καρνάβαλου με τον ουρανό να φωταγωγείται από εκατοντάδες πυροτεχνήματα.

Το Λεχαινίτικο Καρναβάλι, το παλαιότερο καρναβάλι του Κάμπου, είναι πια γεγονός. Την «σκυτάλη» παίρνει σήμερα το πρωί το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, ενώ όπως χρόνο την παράσταση αναμένεται να «κλέψει» σήμερα και αύριο ο Γενιτσαρίστικος Χορός.

Ένας χορός που οι ρίζες του ανάγονται στην αρχαιότητα, ως κατάλοιπο των Διονυσίων, «ζυμώθηκε» στην Επανάσταση του 1821 όπου οι αγωνιστές της ελευθερίας του έθνους τον χρησιμοποιούσαν για να ανταλλάσουν μεταξύ τους μηνύματα και χορεύεται ασταμάτητα στα Λεχαινά από το 1977 που αναβίωσε το Καρναβάλι.

Χθες, ο δήμαρχος Λεχαινών Νίκος Κουλούρης μαζί με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου Λεχαινών Αναστασία Σαραντοπούλου Λιβαδά, τον «αρχιγκότση» Σπύρο Φρατζή και τον πρόεδρο του Εθιμοτοπικού Συλλόγου Λεωνίδα Λάττα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου παρουσιάζοντας όλες τις εκδηλώσεις του τριημέρου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Ηλείας να συμμετέχουν σε αυτές.


Ο «Γεννιτσαρίστικος Χορός»

Η «Γκοτσαριά» θα βγει στους δρόμους των Λεχαινών σήμερα το απόγευμα στις 7 και θα διασχίσει όλη σχεδόν την πόλη ενώ αύριο, θα ανοίξει την μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα αύριο το πρωί, η «Γκοτσαριά» της Μυρσίνης θα βγει στους δρόμους του χωριού μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, όπου θα επισκεφτεί πόρτα – πόρτα όλα τα σπίτια!

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Λεχαινών Νίκος Κουλούρης τόνισε: «Είναι ένας χορός συναρπαστικός, γεμάτος ρυθμό, χάρη και πειθαρχία, πέρα για πέρα Ελληνικός που έρχεται στο προσκήνιο κάθε χρόνο τις ημέρες της αποκριάς» ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε όλους του κατοίκους του νομού να παρακολουθήσουν και φέτος τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου.

Η καρναβαλική παρέλαση

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται η αυριανή καρναβαλική παρέλαση στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 20 άρματα. Τα θέματα των αρμάτων δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά έχουν «διαρρεύσει» πληροφορίες για τον «Καλλικράτη», το Μέγαρο Μαξίμου την Οικονομική Κρίση κ.α.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εθιμοτοπικού Συλλόγου Λεχαινών κ. Λεωνίδας Λάττας: «Ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των εργασιών. Τα άρματα και τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν στο καρναβάλι της πόλης θα είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να ικανοποιήσει όσους βρεθούν την Κυριακή στην πόλη μας».

Τέλος από την πλευρά της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Λεχαινών Αναστασία Σαραντοπούλου – Λιβαδά τόνισε: «Το φετινό καρναβάλι ευελπιστούμε να είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών και για αυτό το λόγο καλούμε όλους να επισκεφθούν τα Λεχαινά και να το παρακολουθήσουν».

Πηγή: Στάθης Πουλιάσης-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ