2013-02-16 18:14:41
Φωτογραφία για Ζάκα Μαρία: Να αποκαταστήσουμε το ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ στο νοσοκομειακό γιατρό !
Συνάδελφε

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ !!!!

Προσλήψεις πλέον δεν γίνονται και οι ελάχιστοι επικουρικοί που προσλαμβάνονται, για ένα χρόνο, είναι σταγόνα στον ωκεανό !! Έτσι οι νοσοκομειακοί γιατροί και ιδιαίτερα οι ειδικευόμενοι δουλεύουν 80 και 90 ώρες την εβδομάδα και συχνά καλούνται 60άρηδες ειδικευμένοι γιατροί να αντιμετωπίσουν τις Γενικές Εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι μισθοί μας κινούνται πλέον στο επίσημο όριο της φτώχειας!!!

Είναι μισθοί που μας προσβάλουν, οι αποδοχές αυτές δεν μπορούν να στηρίξουν την επιβίωση του νοσοκομειακού γιατρού , πόσο μάλλον την επιστημονική του επάρκεια.

Το επίπεδο πολιτισμού σήμερα στα περισσότερα νοσοκομεία είναι συγκρίσιμο μόνο με αυτό των τριτοκοσμικών χωρών.

Οι ασθενείς πολλές φορές στοιβάζονται στη κυριολεξία. Οι γιατροί στερούνται παντελώς γραφείων και συχνά χρησιμοποιούν τους διαδρόμους αντί γι’ αυτά. Οι κοιτώνες δε των εφημερευόντων, όταν υπάρχουν, είναι συνήθως χειρότεροι απ’ του θαλάμους νοσηλείας της Γ΄ θέσης.


Συνάδελφε

Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο να κάνει πολιτική στις πλάτες μας. Ένας εξουθενωμένος, ταλαιπωρημένος και κατασυκοφαντημένος γιατρός δεν μπορεί να προσφέρει ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας.

Θέλουμε να δουλεύουμε σ’ ένα αναβαθμισμένο Σύστημα Υγείας που θα σέβεται τους αρρώστους, αλλά θα σέβεται και τους λειτουργούς του. Αυτά είναι αλληλένδετα και δεν διαχωρίζονται.

Πρέπει να αντιδράσουμε στην κοροϊδία και το συνεχιζόμενο ευτελισμό μας. . Να απαιτήσουμε αυτά που επιτέλους μας οφείλουν.

Στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ στις 21 Φεβρουαρίου στηρίζω την ΔΗΚΝΙ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για

Ένα Πραγματικά Ειδικό και Αξιοπρεπές Μισθολόγιο

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαπατηθεί!!!Σήμερα με τις αλλεπάλληλες μνημονιακές μειώσεις οι αποδοχές μας (μισθός και εφημερίες) έχουν χάσει το 50% των χρημάτων που , με τεράστιους αγώνες καταφέραμε να κερδίσουμε με την εφαρμογή του νόμου Αβραμόπουλου.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης αλλά αυτό το κόστος πρέπει να το πληρώσει η πολιτεία και όχι εμείς και οι οικογένειές μας.

Προσλήψεις Νέων Γιατρών –Όχι στην μετανάστευση του Ιατρικού μέλλοντος της πατρίδας μας.

Σήμερα οι κενές θέσεις πλησιάζουν τις 5.000 και εκτιμούμε ότι οι πραγματικές ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες παρ όλα αυτά οι νέοι γιατροί αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να αποφύγουν την ανεργία ή την υποαπασχόληση με μισθούς πείνας.

Να υπολογίζεται ο χρόνος των εφημεριών στον συντάξιμο χρόνο.

Η μεγάλη ηλικία εισόδου μας στην αγορά εργασίας καθιστά το αίτημά μας επιτακτικότερο γιατί έτσι δίνεται απάντηση και στην αδυναμία μας πολλές φορές να θεμελιώσουμε συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή πλήρη σύνταξη.

Προγράμματα Εκπαίδευσης των Ειδικευόμενων και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης των Ειδικευμένων Γιατρών του ΕΣΥ.

Η εκπαίδευση αυτή μαζί με την έρευνα να αποτελούν υποχρέωση αλλά και δικαίωμα συγχρόνως του νοσοκομειακού γιατρού. Για να συμβαίνει όμως αυτό πρέπει να εξασφαλίζονται α) η διαφανής χρηματοδότηση και β) η ενεργός συμμετοχή μας στην εκπόνηση και υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων

Καθηκοντολόγια των Ειδικευομένων – Αρμοδιότητες των Ειδικευμένων Γιατρών.

Ώστε να είναι γνωστές εκ των προτέρων και σε όλους οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους. Οι ειδικευόμενοι να εκλεγούν και να εκλέγονται στα Δ.Σ. των Νοσοκομείων.

Να αποκαταστήσουμε το ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ στο νοσοκομειακό γιατρό.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΚΚΑ Εντατικολόγος Επιμ.Α’ Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ