2013-02-16 22:13:49
Φωτογραφία για Με ηλεκτρονική αίτηση δόσεις απο 25 ευρώ για χρέη στην εφορία και τα ταμεία
Την τελευταία ευκαιρία(;) για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο φαίνεται ότι δίνει το οικονομικό επιτελείο σε φορολογούμενους και επιχειρήσεις με δόσεις ακόμα και από 25 ευρώ το μηνα(μένει να δούμε στην πραξη ΤΙ και σε ΠΟΙΟΥΣ θα ισχύσει-γιατί στη...μετάφραση χάνονται συνήθως οι ΜΗ έχοντες και επωφελούνται οι έχοντες).

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, η ρύθμιση δεν αφορά οφειλέτες κάτω του εξάμηνου, ενώ γίνεται σαφής διαχωρισμός οφειλετών ανάλογα με το ύψος του χρέους. Έτσι, οι μικροί οφειλέτες που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση, λόγω της ύφεσης θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους μεγάλους οφειλέτες με χρέη που ξεπερνούν τις 50 ή και τις 100 χιλιάδες ευρώ(σωστό).

Το σχέδιο προβλέπει ελάχιστη δόση 25 ευρώ το μήνα και 40-80 ευρώ εφάπαξ έξοδα της ρύθμισης ανάλογα με το χρέος.

*Για χρέη των 50.000 ευρώ, η διαδικασία θα προχωρά με απλή ηλεκτρονική αίτηση, ενώ για οφειλές άνω των 100.000 ευρώ θα απαιτείται συμπλήρωση φόρμας εγγυήσεων προς το Δημόσιο (λίστα περιουσιακών στοιχείων).

Στις κυρώσεις μη πληρωμής προβλέπονται: καμία ενέργεια για τις πρώτες 30 ημέρες, ηλεκτρονική υπενθύμιση στη συνέχεια και κίνηση της διαδικασίας των κατασχέσεων ως ύστατο μέτρο. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ