2013-02-17 21:55:02
Φωτογραφία για Πολύ ακριβά τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων
Το υψηλό κόστος αλλά και την αμφισβητήσιμη ανταποδοτικότητα των ελληνικών πανεπιστημιακών σπουδών καταδεικνύει δημοσίευμα της Καθημερινής του Σαββάτου.

Ερωτήματα για την ανταποδοτικότητα των σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια γεννά το πανόραμα των ΑΕΙ της χώρας μας που παρουσιάζει η Καθημερινή του Σαββάτου, καταδεικνύοντας την ενδεχομένως ιδιαίτερα μεγάλη δαπάνη που καλείται να πραγματοποιήσει το Δημόσιο για τις σπουδές ενός φοιτητή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Καθημερινής, το ελληνικό κράτος δαπανά μεταξύ 1.230 και 95.000 ευρώ για τη φοίτηση του κάθε εισαχθέντα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη στιγμή που οι άνεργοι πτυχιούχοι αριθμούν χιλιάδες ενώ πολλοί επιλέγουν το δρόμο της μετανάστευσης.

Ακριβότερη σχολή όλων είναι η Ιατρική Αθηνών, ενώ «οικονομικότερο» ίδρυμα αναδεικνύεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Ενδεικτικά, οι σπουδές ενός φοιτητή στο ΕΜΠ κοστίζουν 50.000 ευρώ, στη Φιλολογία Αθηνών 8.100 ευρώ και στη Νομική 9.180.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία μεταξύ ατόμων 15-24 ετών στη χώρα μας ανήλθε τον Νοέμβριο στο 61,7%, ενώ για την ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 36,2%.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, η ανεργία ανάμεσα σε πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανήλθε στο 17,2%, ενώ οι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού βιώνουν ποσοστό ανεργίας της τάξης του 12,6%.

himaira.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ