2013-02-17 21:56:21
Φωτογραφία για Συνομωσία για να… γουστ-ΑΡΗΣ!
«Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνομωτεί» έγραψε ο Κοέλιο! Ο συνονόματός του, το ήθελε, το έβαλε στο 89’ και ο Άρης πήρε μια νίκη-χρυσάφι κόντρα στον Παναθηναϊκό που βλέπει την Ευρώπη… με το κυάλι!

Τεράστια νίκη πέτυχε ο Άρης απέναντι στον Παναθηναϊκό με τον Κοέλιο στο 89ο λεπτό. Ένα παιχνίδι που δεν προσφέρονταν για καρδιακούς καθώς μετά τις τεράστιες ευκαιρίες των «πράσινων» στην επανάληψη ο Άρης ήταν αυτός που πήρε το τρίποντο και την βαθμολογική ανάσα. Πήρε την νίκη που τον... ξεκόλλησε από τις δύο τελευταίες θέσεις.

Από την άλλη το «τριφύλλι» συνεχίζει την ελεύθερη πτώση που άρχισε από την αρχή της σεζόν! Απέχει 5 ολόκληρους βαθμούς από την 5η θέση των πλέι οφ και πλέον ακόμη και η συμμετοχή στην Ευρώπη φαντάζει... Γολγοθάς! Η περίοδος εσωστρέφειας στην Παιανία καλά κρατεί...

Με σχήμα 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Γιάννης Μιχαλήτσος με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Παπαζαχαρίας και Πουλίδο στόπερ, Ζαραδούκας αριστερά και Ψυχογιός δεξιά στην άμυνα. Κοέλιο και Παπαστεριανός στη μεσαίας γραμμής, έχοντας τον Τάτο μπροστά τους. Διαμαντάκος στα αριστερά της επίθεσης, Καζναφέρης στα δεξιά, με τον Αγκάνθο στην κορυφή.


Με σχήμα 4-2-3-1 ξεκίνησε και Παναθηναϊκός με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Σεϊταρίδη και αριστερά τον Κάιπερ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πίντο και Μπουμσονγκ. Αμυντικά χαφ οι Σο και Βιτόλο. Στις πτέρυγες οι Σισοκό και Εσπάρθα, στον άξονα ο Ζέκα και στην κορυφή της επίθεσης ο Τότσε.

Ζήτησαν το γκολ

Δυνατά μπήκαν και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα αναζητώντας το γκολ. Οι Θεσσαλονικείς πρώτοι απείλησαν με οργανωμένη επίθεση τους «πράσινους» στο 11ο λεπτό.

Ο Τάτος με κάθετη πάσα βρήκε τον Αγκάνθο μέσα στη περιοχή και αριστερά. Ο Ισπανός σούταρε δυνατά αλλά ο Καρνέζης απομάκρυνε τον κίνδυνο με τις γροθιές του.

Πάνω – κάτω η μπάλα

Το παιχνίδι είχε ρυθμό πάθος, αλλά και δύναμη από τους 22 ποδοσφαιριστές. Ο Άρης έβγαζε τις επιθέσεις από την αριστερή πλευρά, αλλά και πίσω από την άμυνα του Παναθηναϊκού όταν ο Τάτος έφευγε από τα μαρκαρίσματα. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός έβγαζε τις επιθέσεις του από τα δεξιά με τον Σισοκό να υπερτερεί σε ταχύτητα και δύναμη από τον Ζαραδούκα.

Το παιδικό λάθος του Βιτόλο

Ο Βίκτορ Βιτόλο που από το ξεκίνημα του αγώνα είχε πολλά νεύρα στο παιχνίδι, μάλιστα κόντεψε να «τινάξει» τον αγώνα στον αέρα με τις αψιμαχίες και τα ισπανικά του στον Τάτο στο 25ο λεπτό σε μια ανύποπτη φάση φάνηκε να πιάνει την μπάλα με το χέρι. Ο Στυλιάρας έδωσε το πέναλτι, όχι όμως και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο αμυντικό μέσο του Παναθηναϊκού που θα έπρεπε να καταλογίσει εφ' όσον έκρινε ότι βρήκε στο χέρι του. Στο ριπλέι πάντως δεν φαίνεται ξεκάθαρα τι ακριβώς έγινε.

Ένας άλλος Ισπανός, ο Αγκάνθο έστησε τη μπάλα στα 9 μέτρα, όμως η εκτέλεση ήταν κακή με τον Καρνέζη να πέφτει στην δεξιά πλευρά του και να αποκρούει το πέναλτι. Ο επιθετικός του Άρη μετά από 2/2 που είχε με Κέρκυρα και ΠΑΟΚ απόψε το τρίτο το έχασε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο… «βιδωμένος» Τότσε

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να είναι ανύπαρκτοι επιθετικά καθώς ο Τοτσέ δεν έκανε ούτε μια κίνηση για να διεκδικήσει μια μπαλιά. Σου έδινε την εντύπωση πως κάποιος του βίδωσε τα πόδια σε μια συγκεκριμένη θέση. Εκτός κλίματος και ο Χοκίν Εσπράθα που όσες φορές πήρε τη μπάλα στα πόδια κόπηκε εύκολα από τον Ψυχογιό.

Ο εγωιστής Σισοκό

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τις δύο ομάδες με τον Άρη να έχει κλείσει στα καρέ του τον Παναθηναϊκό και να προσπαθεί να πετύχει το γκολ. Σε μια αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στο 55ο λεπτό χάθηκε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει γκολ. Οι Σισοκό, Κάιπ και Ζέκα έφυγαν στην κόντρα απέναντι σε δύο του Άρη, αλλά ο Σισοκό αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ζέκα προτίμησε να πιάσει ένα τραγικό σουτ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Όλος ο πάγκος του Παναθηναϊκού σηκώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την επιλογή του Σισοκό.

Μοναδικές ευκαιρίες με Τότσε και Μαυρία

Όσες ευκαιρίες δεν έχασαν στο πρώτο τις έχασαν μέσα σε τρία λεπτά οι «πράσινοι». Στο 58’ ύστερα από λάθος του Διούδη, ο Ζέκα πάσαρε στον Τοτσέ με το σουτ του τελευταίου να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η μοναδική ομάδα που δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ είχε άλλη μια στο 73ο λεπτό με τον Μαυρία να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με εξαιρετικό πλασέ

Μπορεί ο ΠΑΟ να ήταν καλύτερος στην επανάληψη όμως το γκολ το πέτυχε ο Άρης στο 89ο λεπτό. Μετά από κόρνερ ο Παπαστεριανός ανάμεσα σε τρεις πράσινους, έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Κοέλιο την δεύτερη στέλνοντας την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία και κάνοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

MAN OF THE MATCH: Ο Νούνο Πράτα Κοέλιο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης πέτυχε το γκολ της νίκης που έδωσε το χρυσό τρίποντο στην ομάδα του, τρίποντο. Ο Βικτορ Βιτόλο μπορεί να έκανε το λάθος στη φάση του πέναλτι ωστόσο στη συνέχεια ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά και του αγώνα. Έκοβε, έτρεχε σαν τρελός και από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι ευκαιρίες του Παναθηναϊκού

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντεβιντ Αγκάνθο έχασε το πέναλτι και το δικαίωμα στην ομάδα να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βικτορ Βιτόλο μπορεί να έκανε το λάθος στη φάση του πέναλτι ωστόσο στη συνέχεια ήταν ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά και του αγώνα. Έκοβε, έτρεχε σαν τρελός και από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι ευκαιρίες του Παναθηναϊκού

Η ΓΚΑΦΑ: Με βάση την εξέλιξη της φάσης, την έκανε ο Πίντο παραχωρώντας σε ανύποπτη φάση και μπαλιά 30 μέτρων, κόρνερ χωρίς κανένα λόγο. Από αυτή τη φάση προήλθε το γκολ που έκρινε το ματς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Δημήτρης Στυλιάρας δεν άφησε το σκληρό παιχνίδι και μοίρασε αρκετές κάρτες η οποίες ήταν όλες σωστές. Θα μπορούσε ο ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Βιτόλο (εφόσον καταλογίζει πέναλτι...), όμως δεν το έκανε ποτέ. Στις καθυστερήσεις έχασε πλήρως τον έλεγχο. Ο τέταρτος έδειξε τέσσερα λεπτά, αλλά στο Βικελίδης επικράτησε το έλα να δεις. Μπάλες έπεφταν στο γήπεδο, παίκτες έπεφταν κάτω και τελικά ο Στυλιάρας άφησε να παίχτεί συνολικά ένα λεπτό ποδοσφαίρου από τα τέσσερα λυτρώνοντας τους γηπεδούχους... Super (κωμωδία) League!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μεγάλος νικητής ο Άρης με το γκολ του Κοέλιο στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Οι «κίτρινοι» πήραν μια νίκη οξυγόνο για την δύσκολη συνέχεια που έχει για στο Πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να χάνει το τρένο των πλέι οφ και συνεχίζει στο πρωτάθλημα χωρίς ρεαλιστικό στόχο.

Άρης: Διούδης, Παπαζαχαρίας , Καζναφέρης(83’ Σουνάς), Αγκάνθο, Τάτος, Παπαστεργιανός, Πουλίδο, Ζαραδούκας, Διαμαντάκος( 62’ Κοτσαρίδης), Κοέλιο, Ψυχογίος

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Κουίπερ, Σισοκό, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Τότσε, Εσπράθα(56’ Μαυρίας), Σειταρίδης, Ζέκα(80’ Κασιγιάμα), Σο

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ