2013-02-17 22:00:10
Φωτογραφία για ΑΫΠΝΙΑ Οι τρόποι για να την καταπολεμήσουμε
Όταν ο Μορφέας μας "γυρίζει" την πλάτη τότε ο ύπνος μας πάει περίπατο!

Η αϋπνία είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, πολλοί είναι οι παράγοντες που την προκαλούν αλλά μπορούμε να την καταπολεμήσουμε.

Η αϋπνία είναι η διάθεση, ή κατάσταση που νιώθει κάποιος που δυσκολεύεται να κοιμηθεί, που νιώθει κόπωση και κούραση, που η νευρικότητα γίνεται άγχος, που τα μάτια του κλείνουν αλλά τελικά δεν τα καταφέρνει.

Το άγχος είναι ο νούμερο ένα, παράγοντας που μας χαλάει τον ύπνο.

Η καθημερινότητα, οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, η εργασία, ο ανταγωνισμός, ο φόβος για το αύριο, είναι παράγοντες που συντελούν στη δυσκολία του ύπνου.

Ο θόρυβος επίσης είναι ένας ακόμη παράγοντας που ευθύνεται για τις αϋπνίες. Και όταν λέμε θόρυβος αναφερόμαστε σε ολόκληρη την γκάμα των νυχτερινών ήχων που διαταράζουν τον ύπνο μας. Από τα αυτοκίνητα που περνάνε έξω από το σπίτι μας και τις μηχανές δίχως εξάτμιση, διότι έτυχε να μένουμε επάνω στη λεωφόρο, μέχρι τον καινούριο μας γείτονα που έχει κάνει τη νύχτα μέρα.


Τα φάρμακα μπορεί και αυτά να επιφέρουν αϋπνίες, όπως και να προκληθεί ύστερα από κάποιο υπερατλαντικό ταξίδι, το λεγόμενο Jet Lag.

Πώς να αντιμετωπίσουμε λοιπόν τις αϋπνίες;

Το καλύτερο γιατρικό είναι ένα ζεστό μπάνιο!

Θα μας χαλαρώσει και θα μας αποφορτίσει από το άγχος ολόκληρης της ημέρας. Θα μπορέσουμε να σκεφτούμε τα αρνητικά και ψύχραιμα, να τα αφήσουμε πίσω μας. Το ζεστό μπάνιο δεν θα μας βοηθήσει μόνο ψυχολογικά αλλά και σωματικά κάνοντας κάθε μυ, κάθε κύτταρο μας να ηρεμήσει και να προετοιμαστεί για τον ύπνο και την ξεκούραση.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένα ζεστό ποτήρι γάλα πριν κοιμηθούμε μας ηρεμεί και μας χαλαρώνει, ενώ πολλοί γιατροί το συνιστούν σε ασθενείς τους που τους παραπονιούνται για αϋπνίες.

Επίσης, ένα βιβλίο μπορεί να καταπολεμήσει την αϋπνία. Πάρτε το λοιπόν στο κρεβάτι και διαβάστε το. Το διάβασμα χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και ουσιαστικά σας νανουρίζει.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε επίσης τηλεόραση, αλλά κάτι χαρούμενο και χαλαρωτικό Τέλος μπορείτε να ακούσετε μουσική, ή να ζωγραφίστε, ή ακόμα και να σερφάρετε στο ίντερνετ.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ