2013-03-09 08:43:50
Φωτογραφία για VIDEO: Κατάληψη στα κεντρικά της Peugeot - Citroën
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή εκατοντάδες εργαζόμενοι της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot - Citroën, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στο σχέδιο της εταιρείας να κλείσει ένα εργοστάσιο στη Γαλλία, στο οποίο απασχολούνται 2.800 άνθρωποι.

Βασικά αιτήματα των υπαλλήλων αποτελούν η υπογραφή συμβάσεων εργασίας με εγγυημένους μισθούς για όλο το εργατικό δυναμικό καθώς και η εξασφάλιση πρόωρης σύνταξης στα 55.

Η Peugeot - Citroën δεν είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πριν από λίγες ημέρες, υπάλληλοι της Goodyear ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς έξω από τα κεντρικά της εταιρείας. Δακρυγόνα, λεκτική και σωματική βία ήταν εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, αποτυπώνοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής χώρας αναφορικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη «βαριά» βιομηχανία της.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πάνω από 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

πηγή: zougla.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ