2013-03-11 20:47:03
Φωτογραφία για Εικονικά τιμολόγια ύψους 88,2 εκατ. ευρώ εξέδωσαν 11 επιχειρήσεις στην Αττική
Εικονικά τιμολόγια ύψους εκατομμυρίων ευρώ, απόκρυψη εισοδημάτων από ιατρούς, καθώς και υποθέσεις υπεξαίρεσης αλλά και λαθρεμπορίου χρυσού, έφεραν στο «φως»... έλεγχοι του ΣΔΟΕ τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο των ελέγχων του Σώματος, στην 11 επιχειρήσεις στην Αττική εξέδωσαν εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 88.240.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχειρήσεις κατασκευής και συντήρησης διαφημιστικών πινακίδων, κλωστοϋφαντουργία, τεχνική εταιρεία, εμπόριο χημικών.

Εντοπίστηκαν επίσης ένας συνταξιούχος που εξέδωσε 365 εικονικά στοιχεία ύψους 4.081.000 ευρώ και μια Ομοσπονδία ατομικού αθλήματος που εξέδωσε 15 πλαστά στοιχεία και δύο εικονικά τιμολόγια ύψους 150.000 ευρώ.

Παράλληλα, 21 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 7.220.000 ευρώ, προκειμένου να αυξήσουν τα έξοδά τους, ώστε να αποφύγουν την καταβολή ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.


Στο πλαίσιο των ελέγχων περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων από το Σ.Δ.Ο.Ε. προέκυψε ακόμη ότι στην Αθήνα:

-Ιατρός –ΩΡΛ απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2.472.000 ευρώ.

- Ιατρός – Καθηγητής απέκρυψε εισοδήματα ύψους 188.000 ευρώ.

- Σε έλεγχο προγραμμάτων Κονδυλίων Ερευνών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 129 δικαιούχα πρόσωπα απέκρυβαν αμοιβές 1.693.000 ευρώ.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία, διαπιστώθηκε ακόμη ότι υπάλληλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης υπεξαίρεσε από το 2006 -2011 από μη απόδοση παρακρατουμένων φόρων και μη απόδοση μερισμάτων το ποσό του 1.160.000 ευρώ.

Στην Θεσσαλονίκη το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, προέβη σε έλεγχο πρώην αστυνομικού που διατηρούσε ιστοσελίδα στοιχημάτων από το διαδίκτυο με έδρα την Αυστρία. Διαπιστώθηκε ότι είχε προσαύξηση περιουσίας κατά 1.190.000 ευρώ. Ο ελεγχόμενος προσήλθε και υπέβαλε συμπληρωματική φορολογική δήλωση.

Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε τους ελέγχους στους 48 αγρότες με τις σημαντικότερες υποθέσεις έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών τιμολογίων, το ύψος των οποίων ανήλθε στο ποσό των 222.515.063 ευρώ.

Στο μεταξύ, το ΣΔΟΕ Π.Δ. Πελοποννήσου συνεχίζει τις έρευνες για τη μεταβίβαση ακινήτων από υπεράκτιες εταιρείες, σε φυσικά πρόσωπα. Διαπιστώθηκε ότι αγοραστές – φυσικά πρόσωπα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν δηλώσει την μεταβίβαση- αγορά του ακινήτου και καλούνται σε υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος. Οι έλεγχοι γίνονται σε 187 υπεράκτιες εταιρείες εγγεγραμμένες στην πρώην ΔΟΥ Κρανιδίου.

Επίσης, διεξάγονται έρευνες σε 27 υπεράκτιες εταιρείες αρμοδιότητας ΔΟΥ Κύμης.

Στη Δυτική Ελλάδα, κλιμάκια του Σώματος κατέσχεσαν 19,5 τόνους χαλκού σε σκραπ, σε δύο επιχειρήσεις χωρίς να υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά αγοράς. Ερευνάται αν η προέλευση του χαλκού είναι προϊόν κλοπής από εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και εργοστασίων.

Παράλληλα, το ΣΔΟΕ Π.Δ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη συνεργασία του Τελωνείου Κήπων κατέσχεσε ποσότητα 5 κιλών χρυσού περίπου αξία 111.000 ευρώ ενώ για την υπόθεση συνελήφθη ένας Έλληνας υπήκοος, ο οποίος οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, ο χρυσός από τη συσκευασία του οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν προϊόν τήξης κοσμημάτων στην Ελλάδα.

Τέλος, ποσότητα 68 κιλών κάνναβης κατασχέθηκε από υπαλλήλους του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής, σε εταιρεία αποθήκευσης και μεταφοράς εμπορευμάτων ( LOGISTICS) στον Ασπρόπυργο.

Η ποσότητα κάνναβης, που ήταν κρυμμένη σε ψυγείο οικιακής χρήσεως, κατασχέθηκε.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ψυγείο είχε αγορασθεί προ ολίγων ημερών από την περιοχή της Κορίνθου από δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, τα οποία και αναζητούνται. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ