2013-03-12 00:56:05
Φωτογραφία για Σε απεργία πείνας οι φοιτητές του ΤΕΙ Νέων Μουδανιών
Σε απεργία πείνας προχώρησαν φοιτητές του ΤΕΙ Νέων Μουδανιών καθώς αντιδρούν στο κλείσιμο του ιδρύματος και τη μεταφορά τους στην αντίστοιχη μονάδα του Μεσολογγίου.

«Οικονομικοί λόγοι μας εμποδίζουν να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στο Μεσολόγγι, το 90% των συμφοιτητών μας θα αναγκαστεί να διακόψει τις σπουδές του. Εάν θέλαμε να φοιτήσουμε στο Μεσολόγγι, θα το δηλώναμε στο μηχανογραφικό μας δελτίο. Για αυτό το λόγο ξεκινήσαμε απεργία πείνας» επεσήμανε ο κ. Γιώργος Μαγλουσίδης πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Νέων Μουδανιών. 

Παράλληλα διευκρίνισε ότι ο σύλλογος είναι ανεξάρτητος από κάθε κόμμα. Το 2010 το τμήμα τεχνολογίας αλιείας και υδατοκαλλιεργειών των Ν. Μουδανιών έπαψε να υπάρχει στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων για τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα (απόφαση της τότε υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου). Έκτοτε δεν έχει γίνει εγγραφή νέων φοιτητών. Τώρα η νέα απόφαση προβλέπει κλείσιμο της σχολής και μεταφορά της στο αντίστοιχο τμήμα του Μεσολογγίου
. Μεταξύ των αντιδρώντων τότε, οι φοιτητές κατέθεσαν έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν εκδικάσθηκε, γεγονός που προκαλεί την έκπληξη και απορία των φοιτητών. Πάνω από 150 οι ενεργοί φοιτητές Σύμφωνα με το Γιώργο Μαγλουσίδη οι ενεργοί φοιτητές του εξαμήνου στο ΤΕΙ είναι 152 ενώ οι εγγεγραμμένοι ανέρχονται στους 500. Ο πρόεδρος του συλλόγου διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για «αιώνιους» φοιτητές αλλά για ανθρώπους που αναγκάζονται να εργαστούν και έτσι αφήνουν πίσω τις φοιτητικές τους υποχρεώσεις. 

«Ξεκινήσαμε την απεργία πείνας 7-8 άτομα. Σε ‘μας προστίθενται και συμφοιτητές από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος διαμαρτυρίας. Ενημερώσαμε το υπουργείο παιδείας αλλά και το γραφείο του πρωθυπουργού. Παράλληλα ενημερώθηκε και το κέντρο υγείας της πόλης. Θα συνεχίσουμε όσο αντέξουμε» επεσήμανε ο κ. Μαγλουσίδης. Καμία στήριξη από φορείς πλην του δήμου Ν. Προποντίδας Ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί στη φοιτητική κοινότητα Ν. Μουδανιών το γεγονός ότι στο πλευρό τους βρίσκεται μόνο η δημοτική αρχή Νέας Προποντίδας και κανένας άλλος φορέας του νομού. «Η μόνη στήριξη είναι από το δήμο, από κανέναν άλλο φορέα. Ο δήμος μας στηρίζει και μας βοηθά από το 2010(δήμος Μουδανιών τότε)» είπε ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών. Το τμήμα ΤΕΙ τεχνολογίας αλιείας και υδατοκαλλιεργειών στα Νέα Μουδανιά λειτούργησε πρώτη χρονιά την περίοδο 2000-2001 και μέχρι σήμερα αποφοίτησαν πάνω από 120 πτυχιούχοι.

nea-propontida.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ