2013-03-12 00:45:03
Φωτογραφία για Μπερσάνι: «Δεν είμαστε σε θέση από μόνοι μας να εγγυηθούμε την διακυβέρνηση της χώρας»
Στην αδυναμία της κεντροαριστεράς να εγγυηθεί από μόνη της την σταθερή διακυβέρνηση της χώρας αναφέρθηκε, με δηλώσεις του, ο... υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

«Δεν είμαστε σε θέση από μόνοι μας να εγγυηθούμε την διακυβέρνηση της χώρας. Το ίδιο ισχύει όμως ακόμη περισσότερο για τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε ο Μπερσάνι.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) μιλώντας σε εργασίες του κόμματός του διαβεβαίωσε πάντως ότι «δεν πρόκειται να γίνουν προσπάθειες για την απόσπαση γερουσιαστών από άλλες πολιτικές δυνάμεις, με περίεργα δούναι και λαβείν».

Σύμφωνα με σχολιαστές, ο Μπερσάνι αναφερόταν με την αποστροφή του λόγου του αυτή εμμέσως πλην σαφώς στο Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο.

Ο Μπερσάνι, πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι θα δεχθεί την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που ενδέχεται να του αναθέσει ο Ιταλός πρόεδρος της δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, από την στιγμή που το κόμμα του «είναι αντιμέτωπο την δύσκολη ευθύνη που απορρέει από το ότι είναι το πρώτο κόμμα, χωρίς να έχει όμως απόλυτη αυτοδυναμία».
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ