2013-03-13 03:28:12
Φωτογραφία για Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας νοθευμένου αλκοόλ
Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αργά χθες και σήμερα εξαιτίας δηλητηρίασης από νοθευμένο αλκοόλ στην Τρίπολη, ανεβάζοντας... το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 60 νεκρούς και τα κρούσματα δηλητηρίασης σε περισσότερα από 700 από τις 7 Μαρτίου.

«Το νοθευμένο αλκοόλ έχει προκαλέσει 60 θανάτους και 709 περιπτώσεις δηλητηρίασης, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό», δήλωσε ο Δρ. Ουσάμα Αμπντελτζαλίλ, επικεφαλής της μονάδας αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών στο υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Προηγούμενος απολογισμός του υπουργείου Υγείας, που δημοσιοποιήθηκε χθες το απόγευμα, ανέφερε ότι οι νεκροί ήταν 51 και ότι 378 άτομα είχαν υποστεί δηλητηρίαση.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν για θεραπεία σε πέντε νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της Λιβύης τα οποία έχουν "τεθεί σε ύψιστη επιφυλακή", διευκρίνισε ο Αμπντελτζαλίλ.

Πολλοί ασθενείς βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας και ορισμένοι άνθρωποι που δηλητηριάστηκαν έχασαν τη ζωή τους, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Νούρι Ντόγμαν, δήλωσε ότι η δηλητηρίαση οφείλεται σε μεθανόλη, που περιείχε ένα οινοπνευματώδες ποτό ντόπιας παρασκευής το οποίο ονομάζεται Μπούχα στη Λιβύη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ